Ελλάδα

Φύσσας στον ΣΠΟΡ FM 94,6: «Είναι ένα μάθημα για όλους μας αυτό που συμβαίνει»

Τις αλλαγές στην καθημερινότητά του λόγω του κορωνοϊού και για την αιμοδοσία που συμμετείχε μέσω των δράσεων των Legends μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Τάκης Φύσσας.

Τις δύσκολες, αλλά και τις ευχάριστες στιγμές που έφερε στην καθημερινότητά του η πανδημία ανέφερε ο Τάκης Φύσσας, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών αναφέρθηκε στον χρόνο που περνάει με την οικογένειά του και στη σημασία που έχει η προσφορά στην κοινωνία αυτή την περίοδο.

Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στη συμμετοχή του στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν οι Legends, καλώντας τον κόσμο να ακολουθήσει το παράδειγμα. «Είναι διαδικασία δέκα λεπτών. Δεν κουράζει, δεν αποδυναμώνει, αντίθετα σου προσφέρει συναισθήματα που σε γεμίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σχολίασε τις εξελίξεις για την Εθνική ομάδα, το πώς περιμένει την επιστροφή στην κανονικότητα και την επικοινωνία που έχει με τους Έλληνες διεθνείς.

Αναλυτικά, όσα είπε στην εκπομπή «Οι από δω τους από κει» και στη Μαρία Ζαφειράτου:

Για το πώς βιώνει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τον κορωνοϊό: «Όπως όλος ο κόσμος. Προσπαθούμε να συνέλθουμε από το σοκ. Πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπο και την κοινωνία συνολικά.

Έμαθα από τον πατέρα μου ότι ο σωστός άνδρας είναι σωστός οικογενειάρχης, σωστός πατέρας, σωστός σύζυγος. Με ευχαριστούσε πάντα να είμαι με την οικογένειά μου. Τώρα μου δίνεται η δυνατότητα να περνάω περισσότερο χρόνο μαζί τους. Δεν είναι κάτι απλό ή εύκολο, να είμαστε ρεαλιστές. Ακούω πολλές συμβουλές σαν δίνονται από ειδικούς, είναι μια δύσκολη κατάσταση. Βέβαια, είναι πανέμορφα, ακόμα και οι δύσκολες στιγμές. Το να πείσεις τα παιδιά σου ότι δεν είναι διακοπές, ότι πρέπει να διαβάσουν... Είναι ένα μάθημα για όλους μας. Βελτιώνεσαι σαν άνθρωπος και βοηθάς παράλληλα στη γενικότερη κατάσταση
»

Για το αν έχουν προσαρμοστεί τα παιδιά του (έχει δύο κόρες): «Η πρώτη εβδομάδα ήταν σαν διακοπές, υπήρχε η αίσθηση ότι θα επιστρέψουν στο σχολείο. Πλέον έχουν προσαρμοστεί σε αυτή την πραγματικότητα. Είναι πλήρως ενημερωμένες -ανάλογα με τις ηλικίες τους. Είναι ένα μάθημα για αυτές να πειθαρχούν, να έχουν μέτρο, να γυμνάζονται, να διαβάζουν. Μέσα από αυτή την εκπαίδευση θα γίνουν καλύτερες. Τα παιδιά είναι ο καθρέπτης μας. Πολλές φορές παλεύουμε να τους διδάξουμε πράγματα. Δεν γίνεται τα παιδιά να είναι τα απόλυτα πρότυπα, αλλά σίγουρα οι αξίες και ο τρόπος ζωής μας θα τους ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής τους».

Για την αιμοδοσία που διοργάνωσαν οι Legends: «Χαίρομαι πάντα να μιλάω για αυτή την ομάδα. Είμαστε μια ΜΚΟ που προσπαθεί πάντα να είναι κοντά στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, πόσω μάλλον αυτή τη στιγμή. Είναι μια πρωτοβουλία που κάνουμε συχνά. Σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο σε αυτή την κατάσταση. Ίσως ακολουθήσουν άλλες πρωτοβουλίες.

Προσπαθήσαμε να δείξουμε στον κόσμο πως είναι μια ενέργεια που μπορείς να κάνεις, παρά τους περιορισμούς που υπάρχουν λόγω του κορωνοϊού. Είναι διαδικασία δέκα λεπτών. Δεν κουράζει, δεν αποδυναμώνει, αντίθετα σου προσφέρει συναισθήματα που σε γεμίζουν από τη στιγμή που βοηθάς τον συνάνθρωπό σου.

Το “ζήσε αθλητικά” είναι μια καταπληκτική πρωτοβουλία που ξεκίνησε σε αυτές τις συνθήκες. Απαρτίζεται από ολυμπιονίκες, πρωταθλητές, αθλητές, ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει με τις αξίες του αθλητισμού. Από τη μικρή μου εμπειρία ως υποψήφιες στις βουλευτικές εκλογές, ήθελα να διαμορφώσουμε τέτοιες συνθήκες. Πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι αθλητλες θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Σήμερα ξεκινάει στον Πειραιά μια νέα καμπάνια για την αιμοδοσία. Καλούμε τον κόσμο να ακολουθήσει
».

Για το αν έχει επικοινωνία με τον Τζον Φαντ Σιπ για τα θέματα της Εθνικής: «Υπάρχει συνεχόμενη επικοινωνία μέσω του Facetime. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία. Είναι μια κατάσταση που ο προπονητής και το επιτελείο του βιώνουν μακριά από τη χώρα τους. Και εγώ και ο Κωνσταντινίδης θέλουμε να τους κάνουμε να νιώθουν όμορφα. Βλέπουμε ότι έχουμε πάρει τα σωστά μέτρα έγκαιρα. Κάναμε την έκπληξη. Ελπίζω να φτάσουμε μέχρι τον τελικό και να το… πάρουμε, όπως το 2004».

Για τους διεθνείς που βρίσκονται στο εξωτερικό: «Ο καθένας είναι κοντά στην οικογένειά του. Η Εθνική ομάδα έχει σειρά προτεραιότητας, είμαστε λίγο πιο πίσω. Η στήριξή μας υπάρχει όπως και η δική τους στην ομάδα. Είχε δημιουργηθεί μια νέα οικογένεια τον τελευταίο καιρό. Περιμένουμε τις εξελίξεις και τις αποφάσεις για τα αγωνιστικά. Συνέχεια αλλάζουν τα δεδομένα. Λέγαμε ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα το Μάιο, αλλά χθες αποφασίστηκε ότι δεν θα παιχτούν τα παιχνίδια των Εθνικών. Πάμε κατευθείαν για Σεπτέμβρη».

Για την ψυχολογική προσαρμογή των παικτών μετά τον κορωνοϊό: «Θα βιώσουμε όλοι δυσκολίες επιστρέφοντας στις δουλειές μας. Δεν γνωρίζει κανένας πώς θα είναι. Κανένας δεν έχει βιώσει μια τέτοια κατάσταση στο παρελθόν. Θα είναι για όλους μια έκπληξη και μια καινούρια αρχή. Κάποιες φορές λέμε ότι ομάδες ξεκίνησαν νωρίτερα προετοιμασία ή έμειναν πίσω παίκτες λόγω τραυματισμών. Τώρα η αρχή θα είναι κοινή για όλους. Θα έχουμε και θετικά στοιχεία γιατί η δίψα των παικτών, θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν. Δεν υπάρχουν επαγγελματίες που δεν γυμνάζονται, όλοι παρακολουθούνται από τις ομάδες τους. Θα είναι έτοιμοι σωματικά, στο ψυχολογικό θα πρέπει όλοι να δείξουμε προσωπικότητα»

Για το πώς φαντάζεται τις πρώτες του κινήσεις μετά την άρση των περιορισμών του κορωνοϊού: «Θέλουμε πίσω τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας. Αυτό είναι το βασικό μέλημα όλων. Πέρα από όσα σκεφτόμαστε καθημερινά, γιατί οικονομικά έχουν ζημιωθεί πολλοί άνθρωποι, αυτό είναι το μότο που βγαίνει. Όλοι θέλουμε να προσφέρουμε για να απολαμβάνουν πράγματα. Θέλουμε να δουλέψουμε ξανά, να κάνουμε αυτό που ξέρουμε για να απολαύσουμε τις χαρές που μας δίνει η ζωή. Από έναν απλό καφέ, μια συνάντηση στο σπίτι, όλα αυτά που έρχονται και με το καλοκαίρι που πλησιάζει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x