Super League 2

Φωτάκης: «Για αυτό μπήκαν οι 300.000 ευρώ στην ΠΑΕ ΟΦΗ»

Στην επιλογή να καθοριστεί το πρώτο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 στις 300 χιλιάδες ευρώ αναφέρθηκε ο Μανώλης Φωτάκης και εξήγησε τον λόγο.

Δήλωση μέσω της οποίας εξηγεί τον λόγο που ορίστηκε στις 300 χιλιάδες ευρώ το πρώτο μετοχικό κεφάλαιο στην ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 έκανε ο Μανώλης Φωτάκης, τονίζοντας ότι αυτό έγινε βάσει νόμου και πως υπάρχει η δυνατότητα να διπλασιαστεί μόνο με απόφαση από τα 2/3 του διοικητικού συμβουλίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί όπως είπα και στη Γενική Συνέλευση, ο ΟΦΗ πέρσι τέτοια εποχή ήταν στον βυθό, ενώ σήμερα έχει ελπίδα. Εμείς ακολουθούμε τις διατάξεις του νόμου, για να ιδρύσουμε τη νέα ΠΑΕ, καθώς έχουμε ήδη καταθέσει την περαίωση της εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ. Το ένα βήμα ακολουθεί το άλλο. Ολα γίνονται μεθοδευμένα και στοχευμένα. Θέλουμε να προλάβουμε τις προθεσμίες και να είναι όλα εντάξει».

Για το ύψος που αποφασίστηκε για το μετοχικό κεφάλαιο, επισημαίνει πως «για το μετοχικό κεάλαιο ο νόμος βάζει ένα κατώτατο μετοχικό κεφάλαιο 300 χιλ. ευρώ.

Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 που θα εκλεγεί, να διπλασιάσει αυτό το ποσό, με απόφαση για την οποία χρειάζονται τα 2/3 του διοικητικού συβουλίου».

Ο Μανόλης Φωτάκης επισημαίνει ακόμη ότι «ο νόμος 2725/99 λέει ότι υπάρχουν ασφυκτικές προθεσμίες. Πρέπει μέσα σε 10 μέρες η Διοικούσα Επιτροπή που εξελέγη, για να ιδρύσει την ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, να καλέσει τα μέλη του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και να βάλουν τις 300 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα πρέπει να κατατεθούν σε μετρητά σε τραπεζικό λογαριασμό.

Οι επιχειρηματίες ήθελαν αρχικά να μπεί μετοχικό κεφάλαιο 500 χιλ. ευρώ. Το ίδιο και ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, μέσω του κ. Δανδάλη.

Αν το σύνολο του ποσού δεν κατατεθεί μέσα σε αυτά τα χρονικά περιθώρια, θα έχουμε ζητήματα με την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς και άδειες που θα χρειαστούν για δημόσια κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου που δεν έχει καλυφθεί. Αν δεν γίνει ούτε αυτό, υπάρχουν κυρώσεις μέχρι την αποβολή απο το πρωτάθλημα. Η Λάρισα πέρσι πως έγινε ΠΑΕ με το κατώτερο όριο των 300 χιλ. ευρώ;

Το ποσό των 300 χιλ. ευρώ που αποφασίστηκε για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου διευκολύνει κάποιες διαδικασίες, απο τη στιγμή που το κεφάλαιο αυτό υπάρχει και θα καλυφθεί απο τους επιχειρηματίες που είναι σήμερα στον ΟΦΗ. Δεν βλέπω το λόγο να ρισκάρουμε, με ένα μεγαλύτερο ποσό. Μέσα στο κατακαλόκαιρο και σε μια τέτοια δύσκολη οικονομικά εποχή
».

Ο Μανόλης Φωτάκης ξεκαθαρίζει ακόμη ότι «άλλο το μετοχικό κεφάλαιο και άλλο το μπάτζετ της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Αυτό να το ξεκαθαρίσουμε.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι επιχειρηματίες που έβαλαν τόσα χρήματα στην Γ' Εθνική, δεν θα διστάσουν να βάλουν χρήματα στην Football league. Είναι αφελές να πιστεύει κανείς το αντίθετο.

Οι άνθρωποι αυτοί έτρεξαν την ομάδα και έδειξαν μια σωστή τάξη και πολιτική.

Δε βλέπω το λόγο να υπάρχει άγχος. Υπάρχουν οι 300 χιλάδες ευρώ, για ένα μετοχικό κεφάλαιο εκκίνησης και να συνεχίσουμε σταθερά.

Τα υπόλοιπα χρήματα που θα μπούν, μπορούν να μετοχοποιηθούν αργότερα.

Δεν υπάρχει για μένα κανένα θέμα
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x