Κύπελλο Ελλάδας

Γαβριηλίδης: «Γίνονται προσπάθειες να αυξηθούν τα εισιτήρια που θα δοθούν για τον τελικό Κυπέλλου»

Τι είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Κυπέλλου για τις συσκέψεις των μέτρων ασφαλείας, το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στις ομάδες και τον φόβο που αποτελεί ιδανική επιλογή το ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά, όσα είπε στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για το αν ανησυχεί ενόψει του τελικού: «Με όλα τα φαινόμενα που βλέπουμε τελευταία θα έπρεπε, αλλά είμαι αισιόδοξος. Θα τα καταφέρουμε. Αν αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν, γιατί να μην πετύχουμε κάτι ωραίο;».

Για το αν περίμενε ότι θα γινόταν τα περσινά επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου: «Δεν το περίμενα, αυτό που είδα στο Βόλο. Είχα επιφύλαξη πριν το ματς, γιατί υπήρχε μια σχετική απειρία με τα μέτρα τάξεως. Τα προηγούμενα χρόνια ήμουν στο ΟΑΚΑ, και είδα ότι έχουν μεγάλη εμπειρία οι άνθρωποι που εμπλέκονταν. Αυτό δεν υπήρχε στο Βόλο».

Για τη χθεσινή σύσκεψη των μέτρων ασφαλείας του τελικού: «Η σύσκεψη προχώρησε, είμαι ικανοποιημένος από το κλίμα. Είμαι ευχαριστημένος και από την αστυνομία, που έδωσε την εντύπωση ότι θα προσπαθήσει να μεγαλώσει τον αριθμό των εισιτηρίων που θα δοθούν στις ομάδες, μετά την απαίτηση όλων των εμπλεκομένων».

Για το ότι αυτή τη φορά όλοι είναι προετοιμασμένοι για το χειρότερο, μετά τις περσινές εικόνες: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει τέτοιο θέμα. Από την αρχή είπαμε όλοι -νομίζω συμφώνησαν και οι δύο ομάδες- ότι το ΟΑΚΑ προσφέρεται για τέτοιου είδους παιχνίδια και έχει μεγαλύτερη ασφάλεια».

Για το αν θα έρθουν οπαδοί από το εξωτερικό: «Κάτι τέτοιο είναι θέμα της αστυνομίας και των ομάδων. Ποντάρω στις ομάδες. Αν μιλάμε για οπαδούς από το εξωτερικό, θα είναι από αδελφοποιημένα σωματεία. Αν οι ομάδες, σε συνεργασία με την αστυνομία, πάρουν τα απαραίτητα μέτρα θα αποκλείσουν αυτό το φαινόμενο. Δεν έχω, πάντως, κάποια πληροφορία για οπαδούς από το εξωτερικό».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος Grexit αν πάει κάτι στραβά στον τελικό: «Σίγουρα, το να πάνε όλα καλά θα συντελέσει, ώστε να αλλάξουμε αυτή την εικόνα που υπάρχει μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού. Δεν θα είναι όμως το μοναδικό μέτρο. Όλοι οι αξιωματούχοι της UEFA και τηςFIFA θα παρακολουθήσουν το ματς γιατί πράγματι θα υπάρχει θέμα».

Για το τι εκκρεμεί για την αυριανή σύσκεψη: «Ο λόγος που έχω εμπιστοσύνη στο ΟΑΚΑ είναι γιατί παίρνουν μέρος στις συσκέψεις όλοι όσοι θα χρειαστούν στο ματς. Ακόμα και το μετρό, τα πάρκινγκ ό,τι χρειάζεται για να μετακινηθούν οι οπαδοί των δύο ομάδων, οι κατευθύνσεις που πρέπει να δοθούν στους συνδέσμους, όλα αυτά θα συζητηθούν. Επιπλέον, το πού υπάρχει επικινδυνότητα στο γήπεδο, για έξτρα προστασία, όπως στις τάφρους».

Για το αν δρομολογούνται αλλαγές στο Κύπελλο από την επόμενη σεζόν και αν υπάρχει πιθανότητα λιγότερων ματς: «Είναι σχεδόν ακατόρθωτο να δούμε λιγότερα παιχνίδια, λόγω των τηλεοπτικών συμβολαίων. Αν την επόμενη χρονιά υπάρξει νέο πλάνο και βρεθεί κάτι άλλο, θα το συζητήσουμε. Φέτος πάμε να δοκιμάσουμε κάτι νέο, αλλά δεν αφορά λιγότερα ματς. Να προσθέσουμε και τις κυπελλούχες ομάδες των Ενώσεων. Να παίξουν αρχικά μεταξύ τους, για να μείνουν 16 ομάδες και στη συνέχεια να συναντηθούν με τις ομάδες της Football League. Οι νικητές των ζευγαριών αυτών να φτάνουν στους ομίλους. Όπως γίνεται στην Αγγλία, ερασιτεχνικές ομάδες να μπορούν να προχωρήσουν στους ομίλους της διοργάνωσης».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x