Στο φλέγον ζήτημα των ημερών στη Γερμανία, με τη διαμάχη μεταξύ Μανουέλ Νόιερ και Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν τοποθετήθηκε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας Γενς Λέμαν. Οι δύο γκολκίπερ έχουν προβεί σε εκατέρωθεν δηλώσεις που προδίδουν το όχι και τόσο καλό κλίμα μεταξύ τους.

Αφορμή αποτελεί η χρησιμοποίηση του τερματοφύλακα της Μπάγερν ως βασικού στην εθνική από τον Γιοακίμ Λεβ, γεγονός που έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια εκείνου της Μπαρτσελόνα. Ο Τερ Στέγκεν δήλωσε πως το τελευταίο του ταξίδι με την εθνική Γερμανίας στη Βόρεια Ιρλανδία ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για εκείνον. λόγω του ότι δεν αγωνίστηκε, για να απαντήσει ο Νόιερ ότι θεωρεί πως κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και αξίζει τη φανέλα του βασικού.

Ο Λέμαν πήρε το μέρος του ...πρεσβύτερου, δηλώνοντας καθαρά πως θεωρεί τον Νόιερ καλύτερο τερματοφύλακα: «Ο Μάνουελ είναι καλύτερος, έχει τα πάντα, είναι ολοκληρωμένος». Και για όσους βρίσκουν υπερβολικά ..άνετο ορισμένες φορές τον 33χρονο γκολκίπερ, απάντησε: «Μου αρέσει αυτή η λίγο αλαζονική αυτοπεποίθησή του».

Η τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο Τερ Στέγκεν ήταν τον Μάρτιο του 2019 για 45 λεπτά σε φιλικό με τη Σερβία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιοκίμ Λεβ, ωστόσο, δήλωσε μετά τον αγώνα με τη Β.Ιρλανδία ότι: «Υποσχεθήκαμε στον Μαρκ ότι θα πάρει παιχνίδια στη συνέχεια». Μένει να φανεί αν αυτό είναι ικανό να σβήσει τη φωτιά που έχει ανάψει.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος