Europa League

Για πλάκα στους «8» Μήτρογλου-Μαρσειγ!

Με πανηγυρικό τρόπο προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League η Μαρσέιγ. Με τον Κώστα Μήτρογλου να αγωνίζεται βασικός, νίκησε 2-1 την Αθλέτικ στο Μπιλμπάο και έκλεισε θέση στους «8»!

Πολύ πιο εύκολα από ό,τι ίσως θα περίμενε προκρίθηκε στα προημιτελικά του Europa League η Μαρσέιγ.

Μετά το υπέρ της 3-1 στη Μασσαλία, η γαλλική ομάδα είχε προετοιμαστεί για την αντίδραση της Μπιλμπάο μέσα στο γήπεδό της, όμως κατάφερε με το 2-1 να ντουμπλάρει τις νίκες της και μπορεί να ονειρεύεται να φτάσει ακόμη πιο μακριά στη διοργάνωση.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 38’ με τον Παγιέ και ουσιαστικά «καθάρισαν» την πρόκριση, αφού οι Βάσκοι χρειάζονταν πλέον 4 γκολ για να προκριθούν. Όταν, μάλιστα, στο 52’ ο Οκάμπος κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα των Γάλλων, όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει.

Ωστόσο στο 74’ οι γηπεδούχοι βρήκαν μια απάντηση όταν ο Ινιάκι εκμεταλλεύτηκε καραμπόλα στην περιοχή και μείωσε σε 2-1, ενώ ελάχιστα λεπτά νωρίτερα ο Μανταντά είχε αποκρούσει εντυπωσιακά χτύπημα φάουλ του Ετσεμπερία.

Οι λιγοστές ελπίδες της Μπιλμπάο για ένα θαύμα εξανεμίστηκαν όταν ο Αντούριθ αποβλήθηκε στο 76’ και από εκεί και πέρα οι Βάσκοι κινδύνεψαν με μεγαλύτερη σε έκταση ήττα. Όμως σε δύο περιπτώσεις Μήτρογλου (80’) και Οκάμπος (δοκάρι στο 78’ μετά από συνεργασία με τον Έλληνα διεθνή) δεν βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα το 2-1 να μην αλλάξει και οι Μαρσεγιέζοι να βρεθούν στην επόμενη φάση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x