Γ' Εθνική

Γιαννακόπουλος: «Δεν μπορεί να λείπει από την Ευρώπη η Σπάρτη»

Τον απολογισμό των τελευταίων χρόνων αλλά και τα πλάνα για την επόμενη μέρα της ΑΕ Σπάρτη στις επαγγελματικές κατηγορίες παρουσίασε η διοίκηση των Πρωταθλητών, παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και βασικός χρηματοδότης της ΑΕ Σπάρτης, Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στη συνέντευξη Τύπου των 'κυανέρυθρων' για το όραμα του, τις φιλοδοξίες του, ενώ παρουσίασε και τα σχέδια του για τη πορεία του συλλόγου. Μάλιστα, δεν δίστασε να ρίξει τη... ''βόμβα'' του για μελλοντική παρουσία της Σπάρτης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις φέρνοντας ως παράδειγμα την Λέστερ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Κοιτάζοντας όλους εσάς και έχοντας στο μυαλό μου τα όσα έχουν προηγηθεί σκέφτομαι πως ξεκινήσαμε μαζί μια προσπάθεια από το Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα και φτάσαμε να προετοιμαζόμαστε για τη Football League. Θέλω λοιπόν σήμερα, αφού σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας να κάνουμε έναν απολογισμό των πεπραγμένων αυτής της 3ετιας και να σταθούμε στα σχέδια και το όραμα μας για το μέλλον της Σπάρτης ως ομάδα αλλά και πολύ περισσότερο την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω θερμά τον κύριο Δημήτρη Νικόλαρο που με ενέπνευσε και αναζωπύρωσε τη φλόγα που καίει για την ομάδα μου από την ημέρα που γεννήθηκα.

Τον κύριο Γιάννη Βουζιώτη ο οποίος με προσωπικό κόστος αφήνοντας πίσω τη δουλειά του και τις προσωπικές του υποχρεώσεις αφιέρωσε ατελείωτες ώρες για την ομάδα.

Τον κύριο Απόστολο Παύλου που κατάφερε να μην ξεφύγουν τα οικονομικά μας δεδομένα και να έχουμε μια πετυχημένη και αποτελεσματική διαχείριση. Μάλιστα, μέσα από τις σωστές επιλογές καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο με μικρότερο μπάτζετ από συλλόγους όπως ο Παναργειακός.

Τον κύριο Δημήτρη Καρρά για τις προσωπικές θυσίες του, όπως και την εξαιρετική επιλογή των αθλητών μας. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο ελάχιστοι τον χώρο και είχε τεράστια συνδρομή στην επιτυχία μας.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τους κυρίους Δημήτρη Μπάρδη, Άρη Γιαννακόπουλο, Μπάμπη Σκούρο, Αντώνη Μαλεπιτζή και Νίκο Γιαννακόπουλο αλλά και όλους τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που βρίσκονταν στο πλευρό της ομάδας και συνέβαλλαν τα μέγιστα, ο καθένας με τον τρόπο του, στην επίτευξη των στόχων μας.

Την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα που στάθηκε αρωγός στην μεγάλη και επιτυχημένη πορεία της ομάδας με αποκορύφωμα την άνοδο στην Football League.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης για τη συνεργασία τον πρώην Δήμαρχο Σταύρο Αργειτάκο και τον νυν Βαγγέλη Βαλιώτη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έδειξε είτε προφορικά, είτε με επιστολές πως θα σταθεί δίπλα μας στο θέμα του γηπέδου.

Τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λακωνίας Παναγιώτη Καρρά για την στήριξη που παρείχε σε όλα τα επίπεδα. Όλους τους χορηγούς που ενίσχυσαν την ομάδα, τους οποίους εύχομαι να έχουμε πάλι κοντά μας.


Στη συνέχεια έκανε τον δικό απολογισμό, αναφέροντας: «Πριν από περίπου ένα χρόνο στις 14ης Ιουνίου 2015 πετύχαμε την πρώτη μας μεγάλη επιτυχία με την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Μετά το μπαράζ του Περιστερίου και την μεγάλη ανατροπή με την Κυπαρισσία (από 0-2 σε 3-2) όλη η Σπάρτη γιόρτασε. Χιλιάδες είχαν έρθει στο Περιστέρι, πολύ περισσότεροι γιόρτασαν στην πλατεία της πόλης μας.

Για εμάς βέβαια οι πανηγυρισμοί σταμάτησαν την επομένη κιόλας μέρα, όπου ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το επόμενο μας βήμα για την άνοδο στη Football League. Συνεχίσαμε δυναμικά τον προγραμματισμό δίχως εκπτώσεις. Με το ίδιο ζήλο και πάθος, κινηθήκαμε μεθοδικά χωρίς τυμπανουκρουσίες και πολλά λόγια. Ακούσαμε τις εισηγήσεις του προπονητή μας Σωτήρη Αντωνίου και δημιουργήσαμε μια ομάδα που πρωταγωνίστησε ξανά.

Έτσι στις 24 Απριλίου πανηγυρίσαμε στο Λουτράκι την κατάκτηση του τίτλου και χιλιάδες κόσμου βρέθηκε, ένα χρόνο μετά, ξανά στην πλατεία της Σπάρτης για να πανηγυρίσει τη νέα επιτυχία. Μακάρι κάθε χρόνο μετά από σκληρή δουλειά το ραντεβού μας να γίνεται στην πλατεία για να γιορτάζουμε επιτυχίες.

Αυτά λοιπόν έχουμε πετύχει όλοι μαζί μόλις μέσα σε μια τριετία. Τώρα όμως ξεκινάνε όλα. Από την πλευρά μου έχω τεράστιο όραμα όπως και όλοι εσείς για την πόλη μας και θέλω να σας μεταφέρω τις σκέψεις μου. Ξέρετε πως είμαι Παναθηναϊκός από μικρό παιδί αλλά εδώ είναι το σπίτι μου και όλο αυτό που συμβαίνει είναι ένα παιδικό όνειρο, κάτι που σκεφτόμουν από πολύ παλιά. Έβλεπα τόσες ομάδες Παγκοσμίως να χρησιμοποιούν τ΄ όνομα μας (Σπάρτα Πράγας, Σπάρτα Ρότερνταμ και τόσες ακόμη είναι γύρω στις 20) και εμείς να μην έχουμε τίποτε. Βλέπεις μετά το παράδειγμα της Λέστερ και λες γιατί όχι; Το όραμα και ο στόχος μας δεν είναι η Α’ Εθνική αλλά και η Ευρώπη. Δεν μπορεί να λείπουν οι Σπαρτιάτες από εκεί».


Για τον στόχο και το πρότζεκτ: «Σε αυτό το σημείο θέλω να σας αναλύσω τη σκέψη μου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα μέρος του πλάνου μας, είναι ένα άθλημα πολύ κοντά στην κοινωνία. Μέσα από τον αθλητισμό λοιπόν πιστεύω πως μπορούμε να δημιουργήσουμε και πολλά άλλα πράγματα που αφορούν τον πολιτισμό και την ανάπτυξη μας. Για αυτό θέλω να πω δύο πράγματα για κάποια project που έχω στο μυαλό μου. Κινήσεις που μπορούν να αποφέρουν έσοδα στην κοινωνία μας και θέσεις εργασίας.

1) Κατασκευή θεματικού πάρκου
2) Δημιουργία προπονητικού κέντρου
3) Κέντρο ευεξίας ηλικιωμένων
4) Camp Security
5) Αρχαιολογικό μουσείο


Αυτά είναι μερικά μόνο από τα σχέδια μας για το μέλλον. Για να καταφέρουμε όμως να τα κάνουμε πράξη υπάρχουν κάποια προαπαιτούμενα. Θα πρέπει να συνεργαστούμε. Πολιτεία, Περιφέρεια, Δήμος και ιδιωτική πρωτοβουλία να γίνουμε ένα κομμάτι και να πορευτούμε μαζί. Μην προσπαθούμε να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου αλλά να συνεργαστούμε. Η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες που δεν προχωρούν λόγω των εσωτερικών συγκρούσεων. Οι Λάκωνες θα τους δείξουμε πως γίνεται με άλλο τρόπο. Η περιοχή μας έχει παραμεληθεί διαχρονικά, θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι το σήμα κατατεθέν των Ελλήνων. Ας προσπαθήσουμε μέσω του αθλητισμού να προχωρήσουμε σε ενέργειες που θα μας οδηγήσουν σε ουσιαστικά βήματα προόδου.

Η άνοδος της Σπάρτης εκτός από χαρά και ικανοποίηση φέρνει μαζί της και μια μεγάλη προοπτική εξέλιξης σε διάφορους τομείς. Χρειάζεται όμως η αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου και των τοπικών Αρχών.


Εδώ θέλω να σταθώ σε κάποια ζητήματα και να βάλω τα πράγματα στη θέση τους…
Ειπώθηκε σε δύο διαφορετικά δημοτικά συμβούλια ότι:
«Ο Γιαννακόπουλος ήρθε ως άλλος Κοσκωτάς»
«Δεν θα φτιάξουμε γήπεδο για να το εκμεταλλεύεται ο καπιταλιστής Γιαννακόπουλος»…
Ειλικρινά σας μιλάω έτσι δεν πάμε πουθενά.
Ενημερωτικά σας λέω τα εξής: Έχω δαπανήσει 550.000 ευρώ για την ομάδα.

Δεσμεύομαι λοιπόν ότι εφόσον προχωρήσει το θέμα του γηπέδου, ότι ΟΛΑ και το τονίζω ΟΛΑ τα πιθανά κέρδη από την εκμετάλλευση του γηπέδου θα επενδύονται είτε στην ομάδα, είτε στις ανάγκες του Δήμου και των πολιτών.

Η Σπάρτη είναι ομάδα με έδρα την Σπάρτη. Εδώ είναι το σπίτι μας. Και μαζί με τους χιλιάδες Σπαρτιάτες και όλους τους Λάκωνες θέλουμε να τη δούμε να παίζει σ’ ένα γήπεδο που θα πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Ένα γήπεδο που θα μπορεί να φιλοξενήσει Ευρωπαϊκά παιχνίδια ακόμη και διεθνείς διοργανώσεις.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω πως ήδη έχει ανατεθεί σε τεχνικό γραφείο η μελέτη για την κατασκευή γηπέδου στο Σαϊνοπούλειο. Τις επόμενες ημέρες θα προωθηθεί η μελέτη στην Περιφέρεια ώστε να υπάρξουν εξελίξεις για να προχωρήσουμε στην υλοποίηση του project μας. Πιστεύουμε στην βοήθεια αλλά και την έμπρακτη στήριξη όλων των φορέων (του Δήμου και της Περιφέρειας) αλλά και του κόσμου μας για να καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα γήπεδο – στολίδι και να αναπτύξουμε τις υποδομές μας σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Καταλαβαίνετε όλοι ποια είναι το οφέλη (εμπορικές χρήσεις, εκατοντάδες θέσεις εργασίας) για την περιοχή μας αν το καταφέρουμε.

Επίσης, γνωρίζουμε πως θα χρειαστούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό γήπεδο Σπάρτης προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές που θέτει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Ο Δήμος ξέρει καλά τι χρειάζεται να γίνει και αναμένουμε τις προτάσεις του προκειμένου να δρομολογηθούν και οι όποιες εξελίξεις. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ομάδα και την πόλη.

Και θέλω να γνωρίζετε κάτι. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα μετακόμισης της ομάδας σε άλλη πόλη πλην της Σπάρτης. Στην περίπτωση όμως που δεν προχωρήσουν τα απαραίτητα έργα στο Δημοτικό Στάδιο, τότε θα αναγκαστούμε να στραφούμε σε άλλες επιλογές.


Η ΑΕ Σπάρτη θα δώσει επίσης μεγάλη έμφαση στις ακαδημίες και στα τμήματα υποδομής με γνώμονα πάντα την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών. Πριν από μερικές εβδομάδες η ομάδα Νέων μας κατέκτησε το πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ενώ και η ομάδα Παίδων στέφθηκε Πρωταθλήτρια δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον. Το όραμα μας είναι η προώθηση νεαρών αθλητών αλλά κυρίως του σπαρτιάτικου ταλέντου στην ανδρική ομάδα αλλά και στις Εθνικές ομάδες μας.

Τέλος, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο Γύθειο (για Ολυμπιακό) και στην προσπάθεια που κάνει για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική και να συγχαρώ τη γυναικεία ομάδα «Καρυάτιδες» για την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε φέτος και που την έφερε μια ανάσα από την άνοδο της στη Β’ Εθνική.»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x