Vodafone Stories

Γιαννακόπουλος: «Δεν πήγε χαμένη η κατάκτηση του EURO»

Απέκτησε οφέλη από την κατάκτηση του EURO το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως δήλωσε στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. «Είναι για σεμινάριο το παιχνίδι με τη Γαλλία», ανέφερε.

Απίστευτο κατόρθωμα λόγω της δυναμικής της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου προ 2004 χαρακτήρισε την κατάκτηση του EURO ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, τονίζοντας πως πλέον βρίσκεται σε άλλο επίπεδο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός μίλησε στον Nova ΣΠΟΡ FM 94,6 με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την ιστορική ημέρα (04/07/14) και τόνισε πως βγήκε κερδισμένο το ποδόσφαιρο, εκτός από το τρόπαιο που πήρε η Εθνική. Επιπλέον, χαρακτήρισε παιχνίδι για σεμινάριο αυτό που έκανε η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ στα προημιτελικά, κόντρα στη Γαλλία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Για την παρουσία της Εθνικής στο Μουντιάλ 2014: «Η χαρά είναι ανάλογη. Εμείς δεν καταφέραμε να παίξουμε σε Μουντιάλ και τα παιδιά παραλίγο να προχωρήσουν και άλλο σε μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση».

Για την επιτυχία του 2004: «Είναι απίστευτο το κατόρθωμα, αν αναλογιστούμε και τη δυναμική που είχε το ποδόσφαιρο μας σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, διότι μιλάμε για δέκα χρόνια πίσω που δεν είχαμε ανάλογη δυναμική με τώρα».

Για τη νίκη επί της Ισπανίας στα προκριματικά, όπου σκόραρε ο ίδιος και τα υπόλοιπα ματς: «Ήταν ένα από τα βασικά σκαλοπάτια, μέσω του οποίου ανεβήκαμε και πήγαμε στο EURO, αν όχι το βασικό. Το κάθε παιχνίδι έχει τη δική του αξία. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με τη Ρωσία, που δεν παίξαμε καλά και χάσαμε. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο ματς, γιατί το καθένα έπαιξε το ρόλο του. Έγινε η σούμα και φθάσαμε στην κορυφή».

Για το ματς που ξεχωρίζει: «Το παιχνίδι με τη Γαλλία ήταν αυτό που μας έδωσε φτερά στα πόδια. Όταν κερδίζεις μια παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης παίρνεις άλλον αέρα, όπως συνέβη με τις ομάδες που εκθρόνισαν τώρα την Ισπανία. Ήταν καλή εμφάνιση, δεν παίξαμε ανταρτοπόλεμο. Η ομάδα έπαιξε μπάλα. Το έχω δει πολλές φορές αυτό το ματς, διότι με ενδιαφέρει από προπονητικής πλευράς πλέον και πρόκειται για παιχνίδι για σεμινάριο από την ομάδα μας».

Για το ματς με την Τσεχία: «Νομίζω πως στο ματς με την Τσεχία έπαιξαν οι δύο καλύτερες ομάδες του τουρνουά. Εμείς ήμασταν η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και μετά ήταν η Τσεχία».

Για το αν πήγε χαμένη η επιτυχία: «Χαμένη δεν έχει πάει, διότι είναι μεγάλη η προίκα για το ποδόσφαιρο μας. Πολλά παιδιά το κέρδισαν αυτό μέσω συμβολαίων. Αλλιώς αντιμετωπίζεται ο παίκτης πλέον. Πολλούς παίκτες τους θέλουν και στο εξωτερικό και η ομοσπονδία έχει κερδίσει. Θα μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερα πράγμα, αν υπήρχε οργάνωση και μεγαλύτερη δίψα από κάποιους ανθρώπους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x