Stoiximan Super League

Γιαννιώτας: «Χωρίς κόσμο δεν υπάρχει ποδόσφαιρο - Πάντα στην καρδιά μου ο Άρης»

Στο γεγονός πως η ΑΕΚ θα παίξει χωρίς την παρουσία του κόσμου της στο αποψινό ντέρμπι με τον Άρη, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, στάθηκε ο Γιάννης Γιαννιώτας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής φορ στο επίσημο match programme «Ένωσης»

Γιάννη, πόσο ιδιαίτερο είναι για εσένα το αποψινό ματς με τον Αρη, την ομάδα από την οποία ξεκίνησες την ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«Σίγουρα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ματς για εμένα, δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω τα χρόνια που πέρασα στον Αρη, ήμουν εκεί από τα 13 μέχρι τα 20 και βεβαίως πάντα η πρώτη σου ομάδα είναι κάτι το ξεχωριστό για κάθε ποδοσφαιριστή. Από την άλλη πλευρά αυτό δεν μπορεί ούτε να με επηρεάσει, ούτε να παίξει κάποιο ρόλο για εμένα από τη στιγμή που πλέον ανήκω στην ΑΕΚ και αγωνίζομαι με τη φανέλα της».

Εκτός όλων των άλλων πρόκειται και για ένα καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος…

«Δεν είναι μόνο καθοριστικό αλλά και ένα δύσκολο ματς απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα, όπως έχει δείξει με τη μέχρι σήμερα παρουσία της. Αυτό, όμως, για εμάς δεν αλλάζει κάτι αφού είτε παίζουμε με τον Αρη είτε με την όποια υποδεέστερη ομάδα ο στόχος μας είναι μόνο η νίκη. Δεν έχουμε περιθώριο να μείνουμε σε όσα έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, περιθώρια δεν υπάρχουν για εμάς και οι τρεις βαθμοί είναι μονόδρομος».

Είσαι αισιόδοξος ότι η ΑΕΚ μπορεί να καλύψει το χαμένο έδαφος και να διεκδικήσει την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος;

«Αυτό το πιστεύω 100% και είναι δεδομένο για εμένα. Δεν είναι κάτι που το λέω γιατί έτσι πρέπει αλλά γιατί το πιστεύω με όλες μου τις δυνάμεις. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα, το υλικό, τους ποδοσφαιριστές, τις συνθήκες εντός της ομάδας, είναι δεδομένο ότι δεν υστερούμε σε τίποτα από τους αντιπάλους μας. Θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε και πάλι οι πρωταθλητές».

Πώς έχεις ζήσει αυτό το πρώτο διάστημα στην ΑΕΚ;

«Από την πρώτη μέρα στην ομάδα ένιωσα καταπληκτικά, αν και βεβαίως είχα σημαντικό έδαφος να διανύσω, γιατί δεν είχα κάνει και την κατάλληλη προετοιμασία. Δέθηκα με τα παιδιά, είναι πραγματικά καταπληκτικό το κλίμα στην ομάδα, από την πρώτη στιγμή είχα τον προπονητή στο πλευρό μου και κάθε μέρα προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι. Είχα έναν τραυματισμό στο ματς Κυπέλλου με τη Λαμία που με πήγε λίγο πίσω, αλλά με τη βοήθεια της ομάδας τον ξεπέρασα και είμαι και πάλι στη διάθεση του προπονητή μου. Περιμένω τις ευκαιρίες μου έτσι ώστε να αποδείξω και εγώ ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου στην εκπλήρωση των στόχων της».

Αλήθεια, πόσο σκληρός και δύσκολος είναι ο συναγωνισμός μέσα στην ομάδα με δεδομένο ότι υπάρχουν πολλές επιλογές πλέον στη μεσοεπιθετική γραμμή;

«Ο συναγωνισμός που υπάρχει είναι κάτι το δύσκολο αλλά και όμορφο ταυτόχρονα. Είναι κάτι που σε βοηθάει συνεχώς να γίνει καλύτερος, να προσπαθείς να βελτιώνεσαι και να μην εφησυχάζεις ποτέ. Αυτός ο συναγωνισμός βοηθάει τους πάντες μέσα στην ομάδα».

Πόσο δύσκολο είναι για όλους εσάς από ένα παιχνίδι την περασμένη Τρίτη με την Μπάγερν μπροστά σε 60.000 θεατές να παίξετε μετά από λίγες μέρες ένα άλλο ματς κεκλεισμένων των θυρών;

«Πάρα πολύ δύσκολο και πολύ σκληρό. Βασικά χωρίς κόσμο δεν υπάρχει ποδόσφαιρο κατά τη γνώμη μου. Είναι αυτονόητο ότι θα μας λείψει ο κόσμος μας στο ΟΑΚΑ και ότι θα τον θέλαμε δίπλα μας. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι για αυτό, είμαστε επαγγελματίες και κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες εμείς καλούμαστε να παίξουμε για τους τρεις βαθμούς».

Γιάννη, πώς ένιωσες το Ολυμπιακό Στάδιο και την ατμόσφαιρα στο ματς με την Μπάγερν;

«Ηταν ένα ονειρικό βράδυ για όλους μας. Για όσους αγαπάνε αυτή την ομάδα ήταν κάτι το καταπληκτικό αυτό που ζήσαμε. Σταθήκαμε με αξιοπρέπεια απέναντι σε μία ομάδα που βρίσκεται σίγουρα στο ευρωπαϊκό top-3, μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο αλλά και πάλι ήταν ένα βράδυ που πολύ δύσκολα θα το ξεχάσουν όσοι το έζησαν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x