Stoiximan Super League

Γιορτή στο Φάληρο, τέσσερις για πλέι οφ

Αυλαία πέφτει απόψε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να στήνει πάρτι στο Καραϊσκάκη και τρεις ομάδες να περιμένουν γκέλα του ΟΦΗ για να μπουν στα πλέι οφ.

Με επτά αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η κανονική διάρκεια της Σούπερ Λίγκας.

Ο Ολυμπιακός, μετά την επική νίκη επί της Άρσεναλ και την πρόκριση στους «16» του Europa League, ετοιμάζεται να στήσει γιορτή απέναντι στον Παναιτωλικό με τους οπαδούς του.

Οι Πειραιώτες, οι οποίοι είχαν κερδίσει την Κυριακή στην Τούμπα, έχουν προβάδισμα πέντε βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός βρίσκονται οριστικά στην τρίτη και τέταρτη θέση.

Από την πλευρά του, ο Άρης, ο οποίος αντιμετωπίζει για 4η φορά τη φετινή σεζόν τον Ατρόμητο, έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους αγώνες κατάταξης.

Εκεί που υπάρχει αγωνία είναι για την 6η θέση, αφού τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πολυπόθητο εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο ΟΦΗ έχει κρατάει την τύχη στα χέρια του, υποδεχόμενος τη Λαμία στο Ηράκλειο. Ο Αστέρας Τρίπολης παίζει στη Λάρισα και αν δεν κερδίσουν οι Κρητικοί, τότε οι Αρκάδες περνούν στην 6η θέση.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας (ήττα ΟΦΗ, ισοπαλία Αστέρα) η ομάδα της Τρίπολης έχει το πλεονέκτημα (έχασε 3-1 στη Κρήτη και κέρδισε 2-0 στην Τρίπολη).

Για την έκτη θέση υπάρχει και το σενάριο της διπλής ή τριπλής ισοβαθμίας, μεταξύ ΟΦΗ, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθης. Αυτό θα γίνει αν ο ΟΦΗ έρθει ισόπαλος με την Λαμία και Ατρόμητος και Ξάνθη κερδίσουν Αρη και ΠΑΟΚ. Και σε αυτό το σενάριο, ο ΟΦΗ είναι κερδισμένος, καθώς στα μεταξύ τους ματς έχει 7 βαθμούς έναντι 6 του Ατρομήτου και 4 της Ξάνθης, ενώ και σε ένας προς έναν, υπερτερεί και τον δύο.

Τέλος, υπάρχει και το πιο ακραίο σενάριο, που θέλει Ατρόμητο και Ξάνθη να ισοβαθμούν στην έκτη θέση, αν κερδίσουν Αρη και ΠΑΟΚ και παράλληλα χάσει ο ΟΦΗ και δεν κερδίσει ο Αστέρας. Σε αυτή τη περίπτωση ο Ατρόμητος παίρνει την έκτη θέση. Η μόνη πιθανότητα να πάρει η Ξάνθη το εισιτήριο είναι να κερδίσει τον ΠΑΟΚ, να χάσει ο ΟΦΗ και να μην κερδίσουν Αστέρας και Ατρόμητος.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x