Stoiximan Super League

Γιόχανσον στο sport-fm.gr για το πρωτάθλημα, το μέλλον του στην ΑΕΚ και το Μουντιάλ!

Το παρατσούκλι του είναι παγοθραυστικό, εκτός γηπέδου δεν του παίρνεις λέξη όμως η χαρά του για το πρωτάθλημα ήταν τέτοια που ο Γιάκομπ Γιόχανσον έσπασε μόνος του τον πάγο!

Τα χαρτιά που έβγαλε ο Μανόλο Χιμένεθ από το μανίκι του από τα μέσα Νοέμβρη όταν μετά τον αρχηγό Πέτρο Μάνταλο, έχασε με σοβαρό τραυματισμό και τον δεύτερο της τριάδας του κέντρου μαζί με τον Σιμόες, ήταν τέτοια που έκαναν πολλούς να ξεχάσουν τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Ειδικά από τη στιγμή που η χρονιά εξελίχθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε η ΑΕΚ να χάνει άδικα την πρόκριση στους «16» του Europa League, να σηκώνει το πρωτάθλημα και να διεκδικεί το νταμπλ.

Ο Σουηδός που ήταν ο άνθρωπος που έστειλε την πατρίδα του στο Μουντιάλ με το γκολ που σημείωσε στο πρώτο ματς-μπαράζ κόντρα στους Ιταλούς βρίσκεται στα πιτς περισσότερες από 160 μέρες αφού στο δεύτερο παιχνίδι με την «σκουάντρα ατζούρα» υπέστη ρήξη χιαστών.

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην Ελλάδα και συνεχίζει την αποθεραπεία του η οποία έχει μπει στην τελευταία φάση. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη φιέστα των κιτρινόμαυρων στο ΟΑΚΑ, που παρακολούθησε μαζί με την κόρη του, με την οποία έπαιζε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στα αποδυτήρια την ώρα των πανηγυρισμών.

Μιλώντας στο sport-fm.gr και στον Γιάννη Σταυρόπουλο , ο 27χρονος αναφέρθηκε στα συναισθήματα χαράς που ένιωσε όταν η ΑΕΚ κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο, ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο πολύ θα ήθελε να βρισκόταν στο χορτάρι για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του έστω και στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν.

Όσον αφορά την κατάστασή του έδειξε πολύ ψύχραιμος και συγκρατημένος, όμως στάθηκε στο ότι συνεχώς αρχίζει να «ανεβαίνει». Το όνειρο της συμμετοχής στο Μουντιάλ φυσικά και δεν το έχει ξεγράψει και αναγνωρίζοντας τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν πέταξε το μπαλάκι στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γιάν Άντερσον.

Τέλος, σχετικά με το μέλλον του στην Ένωση, με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το φινάλε της σεζόν, ο Γιόχανσον αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα αλλά δεν οδήγησαν σε συμφωνία όμως για ακόμη μία φορά άφησε τα πάντα ανοιχτά μέχρι το καλοκαίρι.

Για την κατάκτηση του τίτλου: «Σαφώς και είμαι πολύ χαρούμενος. Όλοι ξέρουμε το πόσο πολύ δουλέψαμε αλλά και πόσο προσπαθήσαμε. Ξέραμε επίσης πόσο πολύ ολόκληρη η οικογένεια της ΑΕΚ περίμενε αυτή την στιγμή οπότε δεν γίνεται να είμαι απλά ευχαριστημένος προσωπικά, είμαι χαρούμενος για όλο τον σύλλογο. Είναι πραγματικά μια όμορφη στιγμή».

Για το συναίσθημα να βλέπει τη φιέστα από την κερκίδα: «Εννοείται πως θα ήθελα να βρίσκομαι κι εγώ στο χορτάρι για να βοηθήσω την ομάδα και να είμαι ένα από τα κομμάτια της επιτυχίας τώρα στο φινάλε της σεζόν, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για αυτό. Οι τραυματισμοί είναι μέσα στη ζωή του ποδοσφαιριστή και πρέπει να τους αντιμετωπίσεις. Έτσι είναι η ζωή».

Για την αποθεραπεία του: «Πηγαίνει καλά και βάσει προγράμματος. Νομίζω ότι κάθε εβδομάδα σημειώνω μεγαλύτερη πρόοδο. Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες και έχω λίγο ακόμη δρόμο μπροστά μου μέχρι να ξαναρχίσω να παίζω».

Για το εάν έχει στο μυαλό του το Μουντιάλ: «Είναι πολύ δύσκολο να το πούμε αυτό. Η επιλογή δεν είναι μόνο δική μου αλλά φυσικά και του προπονητή. Αν κρίνει πως είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα φυσικά και εγώ θα είμαι εκεί για να το κάνω. Θα δούμε πως θα συνεχιστεί η αποθεραπεία μου και από εκεί και πέρα όπως αποφασίσει ο προπονητής».

Για το μέλλον του: «Σαφώς και έχω μιλήσει αρκετά με την ΑΕΚ. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία και δεν έχουν πέσει υπογραφές για νέο συμβόλαιο. Θα δούμε τι μπορεί να συμβεί μέχρι το καλοκαίρι».

Για το εάν αυτές τις μέρες βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους κιτρινόμαυρους: «Όχι, προς το παρόν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x