Stoiximan Super League

Γκάρι Όουεν στον ΣΠΟΡ FΜ: «Ελπίζω να δω τον Πανιώνιο στο Champions League»

Οι Αλέξης Σπυρόπουλος και Μάνος Σπανόπουλος φιλοξένησαν στον αέρα του ΣΠΟΡ FΜ 94,6 τον παλαίμαχο άσο του Πανιωνίου, Γκάρι Όουεν, ο οποίος θυμήθηκε τις καλύτερες στιγμές του στην ομάδα.

Ο Πανιώνιος έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στα play off της Super League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας αποκτήσει σταθερή θέση ανάμεσα στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Με αφορμή αυτήν την επίδοση, οι Αλέξης Σπυρόπουλος και Μάνος Σπάνοπουλος φιλοξένησαν στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 τον παλαίμαχο άσο της ομάδας της Νέας Σμύρνης, Γκάρι Όουεν.

Ο Όουεν αγωνίστηκε με την «κυανέρυθρη» φανέλα μόνο τη σεζόν 1986/87, όπως πρόλαβε να κάνει πολλούς φίλους στην «πλατεία».

Συνομιλώντας λοιπόν με τους δύο δημοσιογράφους του ΣΠΟΡ FM, ο Όουεν θυμήθηκε την χρονιά που έκανε με τον Πανιώνιο, αναφέροντας πως «είχαμε προπονητή τον Βέλγο Ούρμπαν Μπραμς και είχαμε φτάσει στα προημιτελικά του Κυπέλλου, όπου αποκλειστήκαμε από τον Παναθηναϊκό. Είχα σκοράρει όμως δεν μας ήταν αρκετό, καθώς αποκλειστήκαμε (1-0, 1-3). Έως τότε είχαμε αποκλείσει την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, κάτι που δεν συνέβαινε συχνά».

Σε εκείνο το σημείο, ο Αλέξης Σπυρόπουλος «τέσταρε» την μνήμη του Όουεν, «προκαλώντας» τον να θυμηθεί πέντε συμπαίκτες του, με τον Άγγλο να θυμάται με τη μία τους Μανίκα, Μπέριο, Χαλκίδη, Τσιαντάκη και Αγραβάνη.

Ο Όουεν αναφέρθηκε και στην μετέπειτα καριέρα του κατά την οποία πέρασε και από την Κύπρο.

«Μετά τον Πανιώνιο γύρισα στην Αγγλία και την Σέφιλντ Γουένσντεϊ. Ακολούθως πήγα στην σουηδική Χάμαρμπι και έκλεισα την καριέρα μου στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ».

Ο Όουεν, ο οποίος, ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από την Μάντσεστερ Σίτι, με την οποία αγωνίστηκε 103 φορές μεταξύ 1975 και 1979, είναι πλέον σχολιαστής στο ραδιόφωνο και μίλησε για την φετινή σεζόν των «πολιτών».

«Δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως η σεζόν είναι αποτυχημένη. Όμως ο Γκουαρντιόλα είναι λίγους μήνες στην ομάδα και πιστεύω πως του χρόνου θα δούμε άλλη ομάδα».

Τέλος, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος… παρενέβη και συνομίλησε με τον παλαίμαχο Άγγλο, ζητώντας του να θυμηθεί ενάντια σε ποια ομάδα είχε πετύχει το καλύτερο γκολ εκείνης της χρονιάς, με τον Όουεν πάντως να μην θυμάται πως αντίπαλος ήταν η Βέροια!

Ο Όουεν, ο οποίος θα βρίσκεται στη χώρα μας την Παρασκευή ευχήθηκε να δει τον Πανιώνιο να κατακτά την δεύτερη θέση των play off και να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Champions League, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως έχει έρθει στην Ελλάδα κάποιες φορές μέσα στα 30 αυτά χρόνια, καθώς διατηρεί φιλική σχέση με τον πρόεδρο του ερασιτέχνη της ομάδας, Άρη Μισαηλίδη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x