Ιταλία

Γκατούζο: «Η Μίλαν είναι πιο ποιοτική από την Ίντερ»

Τις ιδιαιτερότητες του μεγάλου ντέρμπι του Μιλάνου κλήθηκε να σχολιάσει στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης ο Τζενάρο Γκατούζο.

Στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής της Serie A, η Ίντερ υποδέχεται τη Μίλαν την Κυριακή (21/10) σε ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι της Ευρώπης.

Η Ίντερ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τη συμπολίτισσά της, ούσα στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 16 βαθμούς, με τους «ροσονέρι» να είναι στη δέκατη θέση με 12 βαθμούς και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Ο προπονητής της Μίλαν, Τζενάρο Γκατούζο, μίλησε στην συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο του «Derby della Madonnina», τονίζοντας την δυσκολία του παιχνιδιού. Επιπλέον, υποστήριξε πως οι «νερατζούρι» είναι καλύτεροι από άποψη φυσικής κατάστασης, ενώ η Μίλαν υπερτερεί στο τεχνικό κομμάτι.

«Η Ίντερ είναι δυνατή ομάδα, το έδειξαν και στο Champions League. Έχουν ποιότητα και υπερτερούν σωματικά. Δεν πρέπει να κάνουμε λάθη ή να δείξουμε φόβο. Σεβόμαστε την Ίντερ. Πρέπει να παίξουμε το δικό μας στιλ παιχνιδιού και να προσέξουμε τις κινήσεις των Ικάρντι και Πέρισιτς» τόνισε αρχικά ο 40χρονος τεχνικός και προσέθεσε: «Αν κοιτάξουμε κάθε παίκτη ξεχωριστά, έχουμε διαφορετικά χαρακτηριστικά από την Ίντερ. Σίγουρα είναι καλύτερη από άποψη σωματικών προσόντων, όμως από την άλλη εμείς είμαστε καλύτερη σε τεχνικό επίπεδο».

«Από τον περασμένο μήνα και έπειτα, η ομάδα μας έχει βελτιωθεί πολύ σε θέμα νοοτροπίας. Ίσως κάποιοι παίκτες να με μισούν αλλά το όραμα μου απαιτεί μια επαγγελματική στάση στις προπονήσεις. Η ομάδα είναι πιο πλήρης σε σχέση με την περσινή χρονιά και δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες», ανέφερε.

Ειδική αναφορά έκανε και στον προπονητή της Ίντερ, Λουτσιάνο Σπαλέτι, μιλώντας με κολακευτικά λόγια για τον 59χρονο τεχνικό.
«Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι ένας προπονητής που μπορεί πάντα να βρίσκει λύσεις. Ένας νέος προπονητής, όπως εγώμ μπορεί να μάθει πολλά πράγματα από αυτόν. Γνωρίζει πως να φέρει την ομάδα του στην επιθυμητή κατάσταση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x