Αγγλία

Γκουαρντιόλα: «Από τους καλύτερους στον κόσμο ο Ποκετίνο»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Μαουρίσιο Ποκετίνο, λίγα 24ωρα πριν το ντέρμπι κορυφής στην Αγγλία.

Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, οι δύο πρώτες -κατά σειρά- ομάδες στον βαθμολογικό πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και οι μόνες αήττητες, «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» την Κυριακή (2/10) με έπαθλο την κορυφή.

Μιλώντας ενόψει του μεγάλου αυτού ντέρμπι, ο προπονητής της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, δεν δίστασε να «πλέξει το εγκώμιο» του αντιπάλου του, Μαουρίσιο Ποκετίνο:

«Δεν θεωρώ ότι είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Αγγλία- θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Απολαμβάνω το να παρακολουθώ την Τότεναμ να παίζει τώρα και κάνει φανταστική δουλειά από πέρσι. Αν ήμουν φίλαθλος ή ένας νέος άνθρωπος που θέλει να γίνει προπονητής, θα έβλεπα την Τότεναμ και θα έλεγα “Θέλω πραγματικά να παίξω έτσι”».

Έχοντας αντιμετωπίσει τον Αργεντινό και στο ισπανικό πρωτάθλημα, ο Πεπ θυμήθηκε και στοιχεία από τη θητεία του Ποκετίνο στην «άλλη» καταλανική ομάδα, την Εσπανιόλ:

«Όταν ήρθε στην Εσπανιόλ, ήταν πολύ επιθετικός και με ψηλά το πρέσινγκ από το πρώτο παιχνίδι και πολλά παραπάνω πράγματα και ο τρόπος που παίζει ο Μαουρίσιο είναι αρκετά όμοιος. Η διαφορά τώρα είναι φυσικά η ατομική ποιότητα των παικτών- είναι όλοι τόσο καλοί».

Μένει να δούμε αν ο Ποκετίνο θα φανεί αντάξιος των φιλοφρονήσεων του Γκουαρντιόλα στο γήπεδο, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη και την κορυφή ή αν θα φύγει νικητής ο πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα, έχοντας μεταδώσει την πίεση στον αντίπαλό του...

Επιμέλεια: Αποστόλης Πούλιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x