Αγγλία

Γκουαρντιόλα: «Δεν μπορώ να τους κάνω όλους χαρούμενους»

Για το γεγονός ότι ένας προπονητής χρειάζεται να κρίνει αυστηρά και να παίρνει καίριες αποφάσεις, ενίοτε δύσκολες, μίλησε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, με αφορμή το όλο θέμα του Τζο Χαρτ.

Είναι κοινό μυστικό πως ο Τζο Χαρτ θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν από τη Μάντσεστερ Σίτι, παρά την χθεσινή παρουσία του κάτω από τα δοκάρια στο ματς με την Στεάουα Βουκουρεστίου. Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα εξήγησε πως δεν μπορεί με τις αποφάσεις του να ικανοποιεί άπαντες στον σύλλογο, ακόμα και αν αφορούν σπουδαίες μορφές της ομάδας, όπως είναι ο Άγγλος γκολκίπερ.

«Γνωρίζω πως ο Τζο είναι ένας θρύλος για τον σύλλογο, και το ίδιο ισχύει και για αυτόν σε σχέση με την ομάδα. Βοήθησε αρκετά ώστε η ομάδα να κάνει ένα βήμα μπροστά οπότε είμαι χαρούμενος που οι υπόλοιποι παίκτες τον αγαπούν και τον μεταχειρίζονται έτσι. Είμαι όμως εδώ για να πάρω αποφάσεις. Κάνω και λάθη, μερικά καλά, άλλα άσχημα, αλλά προσπαθώ να είμαι ειλικρινής. Δεν μπορώ να αρνηθώ τα συναισθήματα μου. Ήμουν ειλικρινής με τον Τζο και με κάθε παίκτη στο ρόστερ», εξήγησε ο Ισπανός.

«Θα ήθελα όλες μου οι αποφάσεις να τους ευχαριστούν όλους αλλά αυτό είναι αδύνατο. Πρέπει να πάρεις μια απόφαση που θα έχει επίδραση στους παίκτες. Εάν οι φίλαθλοι δεν ικανοποιούνται πάντα, το καταλαβαίνω. Ο Τζο έχει κάνει τόσα πράγματα που ούτε εγώ μάλλον θα τα πετύχω εδώ. Τέτοιοι παίκτες, σαν τον Σίλβα ή τον Τουρέ, έχουν φτάσει τον σύλλογο εκεί που είναι. Κάποιοι θα διαφωνούν και κάποιοι όχι. Δεν γίνεται να είμαι συνέχεια σωστός όμως χρειάζεται να παίρνει κάποιος τις αποφάσεις. Για αυτό και οι άνθρωποι της Σίτι μου πρότειναν να έρθω να αναλάβω ως προπονητής».

Επιμέλεια: Χρήστος Γραβιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x