Champions League

Γκουαρντιόλα: «Δεν υπάρχει άμυνα για να σταματήσει τον Μέσι»

Αν δεν το ξέρει εκείνος, τότε ποιος; Βάζοντας στην άκρη τα αισθήματα που παραδέχθηκε ότι του δημιουργούνται απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα… ομολόγησε ότι ο Μέσι είναι ασταμάτητος.

Όσο πιο ανεπηρέαστος μπορούσε να φανεί ενόψει παιχνιδιού με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα και σε μια αίθουσα που ήταν… οικοδεσπότης για τέσσερα χρόνια, παρουσιάστηκε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Καταλανός παραδέχθηκε ότι είναι αναπόφευκτο να έχει συναισθήματα στην επιστροφή του, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να δεχτεί τιμές, αλλά για να πάει την Μπάγερν στον τελικό.

Παρόλα αυτά δεν είχε πρόβλημα να αποθεώσει τον Λιονέλ Μέσι και σημειώνοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να φρενάρει το ταλέντο», να παραδεχθεί ότι στην κατάσταση που βρίσκεται, δεν υπάρχει άμυνα για να τον σταματήσει.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γκουαρντιόλα

Για την επιστροφή στο «Καμπ Νου»: «Καθόμουν για τέσσερα χρόνια σε αυτές τις θέσεις. Είναι αναπόφευκτο να νιώθω πράγματα. Ήξερα ότι μπορούσα να φύγω αν ήθελα να προπονήσω άλλες μεγάλες ομάδες. Η πρώτη φορά είναι η πρώτη φορά. Δεν είμαι όμως εδώ για να δεχτώ τιμές. Είμαι εδώ για να πάω την Μπάγερν στον τελικό».

Για τα αισθήματά του: «Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν είναι ένα φυσιολογικό παιχνίδι για μένα, αλλά όταν δουλεύω, δουλεύω. Ξέρω τι θέλω να κάνω αύριο και απ’ αυτό δεν έχω αποσπαστεί ούτε στιγμή».

Για το καλωσόρισμα που του ετοιμάζεται: «Η υποδοχή θα είναι καλή. Θέλω να υποστηρίξουν την Μπάρτσα, όπως στο Μόναχο θέλουν οι οπαδοί μας να υποστηρίξουν την Μπάγερν».

Για τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα: «Είχα μια ιδέα για το πώς θα παίξουμε, αλλά βλέποντας τα τελευταία παιχνίδια έχουν αλλάξει κάποια πράγματα στο μυαλό μου. Υπάρχουν λίγα συστήματα που μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν το ταλέντο. Σκοπεύουμε να βγάλουμε τις δικές μας αρετές για να εντοπίσουμε τα αδύνατα σημεία τους.

Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα φτιαγμένη για να έχει την μπάλα, αλλά εγώ δε θα δώσω στους παίκτες μου κάποιο μήνυμα διαφορετικό απ’ αυτό που τους δίνω τα δυο τελευταία χρόνια. Θα κάνουν αυτό που θέλει ο προπονητής τους να κάνουν και θα δούμε πόσο μακριά θα φτάσουμε και ποιος θα είναι στο Βερολίνο».


Για το ταλέντο της Μπαρτσελόνα: «Ξεκινούν μ’ ένα πλεονέκτημα. Τους γνωρίζω αλλά κανένας προπονητής δεν μπορεί να ελέγξει το ταλέντο. Αυτό που τους κάνει να διαφέρουν είναι ότι εγώ μπορώ να φανταστώ τι θα κάνουν στο γήπεδο, αλλά το ταλέντο καθορίζει τις αποφάσεις τους. Μπορείς να φανταστείς τι θα κάνει ο Μέσι ή ο Νεϊμάρ, αλλά αυτός που το εκτελεί είναι ο παίκτης. Εκείνοι ξέρουν πώς σκέφτομαι, αλλά δεν ξέρουν τις βαθύτερες σκέψεις μου όπως τις γνωρίζουν οι δικοί μου παίκτες. Ελπίζω ότι θα τους εκπλήξω».

Για το «κλειδί» ενός γκολ: «Χρειαζόμαστε να πετύχουμε ένα γκολ. Είμαστε στον ημιτελικό επειδή ο Τιάγκο σκόραρε στο Οπόρτο. Αν δε σκοράρουμε, είναι σχεδόν αδύνατο».

Για το αν θα πανηγυρίσει γκολ: «Ο σεβασμός μου για την Μπαρτσελόνα δεν εξαρτάται από τον τρόπο που θα πανηγυρίσω ένα γκολ. Αν οι παίκτες μου σκοράρουν, θα είμαι πολύ ευχαριστημένος, θέλω να κερδίσω. Παρόλα αυτά, τα πάντα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να έρθει 0-0 το παιχνίδι, αν και δεν το πιστεύω».

Για το ποιος είναι το φαβορί: «Αν δεν είχαμε φιλοδοξίες, δεν θα ήμασταν ήδη πρωταθλητές Γερμανίας, ούτε θα ήμασταν εδώ. Όποιος νικήσει, θα το αξίζει. Ποτέ δεν αναζήτησα δικαιολογίες».

Για τον Μέσι: «Στην κατάσταση που βρίσκεται δεν υπάρχει άμυνα για να τον σταματήσει. Είναι αδύνατο. Δεν υπάρχει προπονητής που να μπορεί να το καταφέρει. Είναι συνηθισμένος στο να αντιμετωπίζεται με κάθε πιθανό τρόπο και πάντα καταλήγει στο να τα καταφέρνει. Το ταλέντο δεν μπορείς να το φρενάρεις. Παραείναι καλό…»

Για τους τραυματισμούς: «Ήταν κακοτυχία, ναι. Αλλά αυτό είναι ένα αληθινό παιχνίδι και πρέπει να το παίξεις. Δε θα με ακούσετε ποτέ να χρησιμοποιώ δικαιολογίες εκ των προτέρων».

Για το αν το βλέπει ως πρόκληση: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση, δεν ξέρω αν είναι και η μεγαλύτερη στην καριέρα μου, δεδομένου του μεγέθους του αντιπάλου και του ότι τον αντιμετωπίζω σε έναν ημιτελικό. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να το ζήσω».

Για το αν θα παίξει ο Λεβαντόφσκι: «Πρέπει να ξέρω πώς αισθάνεται με την προστατευτική μάσκα και αναλόγως θα αποφασίσουμε».

Για την επιστροφή του Τιάγκο: «Είναι πολύ χαρούμενος. Είμαστε όπως όταν μάθαμε ότι θα έρθουμε εδώ. Είναι ένας τολμηρός και γενναίος παίκτης. Έχει σκαμπανεβάσματα εξαιτίας του τραυματισμού που πέρασε, αλλά τον διαχειριζόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x