Αγγλία

Γκουαρντιόλα: «Ικανοποιημένος από εμφάνιση και... Μπράβο»

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έμεινε ευχαριστημένος όχι μόνο με την εικόνα της Σίτι στο 2-1 επί της Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Μάντσεστερ, αλλά ακόμη και από το ντεμπούτο του Ραούλ Μπράβο, παρά τα λάθη του.

Τα εύσημα στους παίκτες του για τη μεγάλη νίκη στο ντέρμπι του Μάντσεστερ αλλά και τη γενικότερη εικόνα τους απένειμε ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Μάλιστα ο Καταλανός τεχνικός εξήρε ακόμη και την προβληματική πρώτη εμφάνιση του Κλαούντιο Μπράβο.

«Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ καλό για μας. Το γκολ του Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς στο τελευταίο ημίχρονο ήταν φανταστικό. Στο δεύτερο ημίχρονο, γνωρίζαμε πως θα αλλάξουν την τακτική τους, έβαλαν τον Πολ Πογκμπά και τον Μαρουάν Φελαϊνί λίγο πιο μπροστά και ήταν εμφανώς δυνατότεροι», τόνισε. «Το παιχνίδι ήταν αρκετά πιο ανοιχτό στο δεύτερο μέρος. Είχαμε αρκετές απόπειρες επίθεσης. Όταν βγαίνεις τρεις με τρεις με τον αντίπαλο, ή τέσσερις-τέσσερις ή πέντε-πέντε, πρέπει να παίρνεις το πλεονέκτημα επειδή στα τελευταία λεπτά τα πάντα μπορούν να συμβούν. Παίξαμε καλά γενικά, είχαμε κατοχή της μπάλας και όταν τη χάναμε, την επανακτούσαμε γρήγορα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Δεν μπορείς να έρχεσαι στο "Όλντ Τράφορντ" και να κυριαρχείς αγωνιστικά, είναι απίθανο», πρόσθεσε.

Ο Γκουαρντιόλα είναι σαφής για το πώς ονειρεύεται τη δική του Σίτι. «Μέχρι και την τελευταία μου ημέρα στην Αγγλία, θα προσπαθώ να παίζουμε με τη μπάλα όσο το δυνατόν περισσότερο. Ξέρω πώς είναι αδύνατο αυτό να συμβεί για 90 λεπτά, αλλά συγγνώμη, δεν μπορώ να συμβιβαστώ. Σήμερα, δώσαμε ένα μάθημα σχετικά με το παιχνίδι μας».

Τέλος, εξήρε την αμυντική λειτουργία της ομάδας του και την παρθενική εμφάνιση του Κλαούντιο Μπράβο παρά τα λάθη του Χιλιανού γκολκίπερ. «Οι Κολάροφ και Οταμέντι, ως κεντρικοί αμυντικοί, ήταν φανταστικοί. Ο Μπράβο σήμερα έκανε από τις καλύτερες εμφανίσεις που έχω δει. Μου αρέσουν οι τερματοφύλακες που παίζουν με τη μπάλα και όταν δεχθήκαμε το γκολ, συνέχιζε να συμβάλει στο χτίσιμο του παιχνιδιού. Στο ποδόσφαιρο, όλα εξαρτώνται από το πώς αντιδράς στα λάθη που κάνεις, αυτό δείχνει χαρακτήρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x