Europa League

Πέντε μικροί «διάβολοι» έτοιμοι για το ευρωπαϊκό τους ντεμπούτο

Οι «κόκκινοι διάβολοι» διαθέτουν αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι αρκετά πιθανό να πάρουν χρόνο συμμετοχής από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στο Europa League.

Το Γιουρόπα Λιγκ δίνει την ευκαιρία στον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να δώσει χρόνο συμμετοχή στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αυτό μένει να φανεί αν θα γίνει πράξη από τον Νορβηγό τεχνικό. Από τους ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές που ενδέχεται να συμπεριληφθούν στα αγωνιστικά πλάνα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ είναι οι παρακάτω:

Μέισον Γκρινγουντ
Πρόκειται για την πιο προφανή επιλογή. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής βρίσκεται τακτικά στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις αναμετρήσεις της Premier League. Ο Μέισον δεν είναι συνηθισμένος να έχει μικρό χρόνο συμμετοχής όπως έχει αυτή την περίοδο, είχε αναφέρει τον Αύγουστο πριν την αναμέτρηση απέναντι στην Σαουθάμπτον.

Αναμφίβολα το Europa League αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πάρει ο φέρελπις άσσος της Γιουνάιτεντ χρόνο συμμετοχής. Και δεδομένο ότι τόσο ο Μαρσιάλ όσο και ο Ράσφορντ πρέπει να είναι «φρέσκοι» ενόψει των δύσκολων προσεχών αναμετρήσεων των «κόκκινων διαβόλων» παρουσιάζεται σπουδαία ευκαιρία για τον 17χρονό Γκρίνγουντ να είναι το βασικό 9αρι για τον αγγλικό σύλλογο στις φετινές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Eiντζελ Γκόμες
Ο Γκόμες αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της αγγλικής ομάδας στην Αυστραλία και στην Ασία έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και μοιάζει ικανός να αποτελέσει ένα από τα ονόματα που θα απασχολήσουν σοβαρά τον Σόλσκιερ το προσεχές διάστημα για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο 19χρονός Γκόμεζ έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι μπορεί να είναι μέχρι και βασικός σε κάποια από τα παιχνίδια των «κόκκινων διαβόλων» στο Europa League ως επιστέγασμα των εντυπωσιακών εμφανίσεών με την U23 ομάδα του συλλόγου.

Ταχίθ Τσονγκ
Ένα ακόμα σπουδαίο ταλέντο που έχει βγει από τα σπλάχνα του συλλόγου ακούει στο όνομα Ταχίθ Τσονγκ. Ο 19χρονός άσσος της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιανουάριου του τρέχοντος έτους πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα του συλλόγου στην αναμέτρηση απέναντι στην Ρέντινγκ, η οποία βρήκε νικητές τους «κόκκινους διαβόλους» με 2-0. Μολονότι η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει αρκετές επιλογές ποδοσφαιριστών στα εξτρέμ η φυγή του Αλέξις Σάντσεζ διευκολύνει κατά κάποιο τρόπο την συμμετοχή του Τσονγκ στις αναμετρήσεις των «red devils» στις αναμετρήσεις του Europa League.

Τζέιμς Γκάρνερ
Ένα ακόμα μεγάλο ταλέντο των «κόκκινων διαβόλων» είναι ο Τζέιμς Γκάρνερ. Ο 17χρονός, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο με την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ στην αναμέτρηση απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Έχουμε πίστη στον Γκάρνερ. Μπορεί κάλλιστα να είναι ο νέος Μάικλ Κάρικ του συλλόγου. Γνωρίζω ότι είναι πολύ νέος και δεν είναι δίκαιο για τα νέα παιδιά να τους συγκρίνεις με έμπειρους ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Μάικλ αλλά έχει όλα τα φόντα για να τον ακολουθήσει», είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ο Σόλσκιερ.

Έτσι ο Γκάρνερ καλείται να αποδείξει τις ικανότητές του στον Νορβηγό τεχνικό. Προς το παρόν είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας κάτω των 23 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ντάιλαν Λέβιτ
Μπορεί να μην έχει πραγματοποιήσει ακόμα την παρθενική του συμμετοχή με την ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αλλά ο Λέβιτ κάλλιστα μπορεί να βρει χρόνο συμμετοχής στην Γιουνάιτεντ. Η κλήση του από τον παίκτη-θρύλο και πρώην προπονητή του συλλόγου Ράιν Γκιγκς στην εθνική Ουαλίας είναι αν μη τι άλλο ενδεικτική των ικανοτήτων του. Όλα λοιπόν δείχνουν ότι στα παιχνίδια που θα δώσουν στην φάση των ομίλων οι «κόκκινοι διάβολοι» ο Σόλσκιερ μπορεί να δώσει την ευκαιρία στον Λέβιτ να συστηθεί για πρώτη φορά στο κοινό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπράντον Γουίλιαμς
Έχοντας τους Άαρον Μπισάκα, Λουκ Σο, Άσλει Γιάνγκ, Νταλό και Μάρκους Ρόχο στην θέση των μπακ το σενάριο ο Μπράντον Γουίλιαμς να βρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια του Europa League μοιάζει δύσκολο αλλά διόλου απίθανο. Ο νεαρός πολλά υποσχόμενος βρισκόταν στο ρόστερ των κόκκινων διαβόλων την νύχτα της σπουδαίας πρόκρισης επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Έτσι δεν αποκλείεται ο Σόλσκιερ να του δώσει λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια του ομίλου της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Επιμέλεια: Βασίλης Μιχάλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x