Champions League

Γκουαρντιόλα: «Δύσκολα για την Άρσεναλ στο Φάληρο»

Δεν έχρισε φαβορί για το Ολυμπιακός-Άρσεναλ ο Πεπ Γκουαρντιόλα, αλλά υπογράμμισε -έχοντας και προσωπική εμπειρία- πως τα πράγματα στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα 'ναι δύσκολα για τους Λονδρέζους.

Μόνο εύκολα δεν θα 'ναι τα πράγματα για την Άρσεναλ στο Γ. Καραϊσκάκης (όπου κυνηγά κόντρα στον Ολυμπιακό νίκη με διαφορά δύο γκολ ή νίκη με διαφορά ενός γκολ από σκορ 3-2 και πάνω), όπως δήλωσε ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος έζησε φέτος την εμπειρία του Φαλήρου.

Ερωτηθείς για το τελευταίο ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Άρσεναλ στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Θα είναι δύσκολο για την Άρσεναλ, είναι δύσκολη έδρα αυτή του Ολυμπιακού».

Σε ερώτηση για το ότι έπαιξε με πέντε επιθετικούς κόντρα στον Ολυμπιακό: «Η εμπειρία μου λέει ότι όταν παίζουμε με πολλούς επιθετικούς κάνουμε πολλές ευκαιρίες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Χάνουμε εύκολες μπαλιές. Είχαμε τέτοια προβλήματα και πρέπει να το βελτιώσουμε. Από την άλλη δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και μετά από 20 λεπτά τρία γκολ. Δημιουργούμε πολλές ευκαιρίες και είδατε ότι ο Νόιερ δεν χρειάστηκε να επέμβει καθόλου. Όταν είμαστε σε θέση να ελέγξουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου μπορούμε να παίξουμε με 5-6 επιθετικούς. Το πρόβλημα είναι όταν δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αντεπιθέσεις του αντιπάλου».

Για την αλλαγή του Λεβαντόφσκι κι αν έγινε λόγω προβλήματος τραυματισμού: «Όχι. Έπρεπε να αλλάξω τον Λεβαντόβσκι γιατί είχαμε κόκκινη κάρτα. Τον έβγαλα γιατί ο διαιτητής αποφάσισε να βγάλει κόκκινη κάρτα».

Για τα όσα συμβαίνουν σε Παρίσι, Συρία, Τουρκία, Ρωσία, για την κατάσταση με τους πρόσφυγες: «Πως ένιωσα; Η ζωή συνεχίζεται. Η κατάσταση είναι δυσάρεστη όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά για όλο τον κόσμο. Εύχομαι στο μέλλον ο Ομπάμα και ο Πούτιν να συζητήσουν για όλα τα θέματα, στο θέμα των προσφύγων. Αυτές οι χώρες μπορούν να βοηθήσουν. Να βρουν ένα σπίτι αυτοί οι άνθρωποι. Εύχομαι να λυθούν όλα τα προβλήματα. Στο στάδιο ένιωσα πολύ καλά. Νομίζω ότι όλοι όσοι είδαν το ποδόσφαιρο ένιωσαν πολύ καλά. Εύχομαι να μην ζήσουμε ξανά τέτοιες εικόνες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x