Γενικά

Ντοπέ παίκτης της Γαλλίας σύμφωνα με την «Bild»!

Η γερμανική εφημερίδα «Bild» ισχυρίζεται ότι κάποιος ποδοσφαιριστής της Γαλλίας χρησιμοποίησε μια ενισχυτική ουσία πριν τον ημιτελικό Γερμανία-Γαλλία.

Ευθεία κατηγορία εξαπέλυσε η «Bild» εναντίον της Γαλλίας, υποστηρίζοντας πως ένας παίκτης της ντοπαρίστηκε πριν τον αγώνα με την Γερμανία για τα ημιτελικά του Euro και κάνοντας λόγο για «κλοπή».

Μετά το τέλος του ημιτελικού, δόθηκε άδεια στην εφημερίδα να μπει στα αποδυτήρια της Γαλλίας, όπου εκεί ανακάλυψαν ένα άδειο κουτάκι Guronsan. Αυτή η ουσία δεν είναι απαγορευμένη, πάντως είναι ένα αναβράζον χάπι που περιέχει ενισχυτικά συστατικά ενέργειας και βιταμίνη C, για να βοηθήσει το σώμα να αντεπεξέλθει στην κούραση.

Με άλλα λόγια είναι τονωτικό με καφεΐνη.

Η «Bild» μίλησε στον ειδικό καθηγητή για θέματα ντόπινγκ, Φριτζ Σέργκελ, που είπε τι πιστεύει για την ουσία. «Σύμφωνα με το κώδικα αντι-ντόπινγκ της WADA, κάθε προσπάθεια να κερδίσεις πλεονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές σου, πέρα από την δύναμη του σώματος, θεωρείται ντόπινγκ. Επομένως κατά της γνώμη μου, το Guronsan είναι απαγορευμένη ουσία. Η απόδοση στα αθλήματα μπορεί να αυξηθεί με καφεΐνη. Έχει αποδειχτεί. Επίσης αυξάνει την ταχύτητα αντίδρασης».

Πλέον μένει να δούμε την Γαλλία να τοποθετηθεί για το εν λόγω θέμα.

Επιμέλεια: Χάρης Αργυράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x