Stoiximan Super League

Η ΑΕΚ θέλει περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά, αλλά…

Στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας θα αποφασιστεί εάν θα γίνει αποδεκτό το αίτημα της ΑΕΚ να πάρει περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Κριτήριο η στάση του ΠΑΟΚ…

Να πάρει περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Σούπερ Λίγκας θέλει η ΑΕΚ ζητώντας να υπολογιστεί η εμπορική της αξία στο 11% όσο δηλαδή και την σεζόν που έπεσε κατηγορία και όχι στο 4% ως νεοφώτιστη.

Βάσει του κανονισμού το ποσό της Nova μοιράζεται στις ομάδες ως εξής:
1. Το 50% βάσει της εμπορικής αξίας της ομάδας
2. Το 25% βάσει της βαθμολογικής συγκομιδής
3. Το 23,5% ισομερώς
4. Το 1% στον πρωταθλητή
5. Το 0,5% στην ομάδα που θα τερματίσει ψηλότερα στη βαθμολογία μετά από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Αν τα χρήματα μοιραστούν έτσι, τότε η ΑΕΚ θα λάβει περίπου 2 – 2,5 εκατ. ευρώ. Η ΑΕΚ ζητά όμως να υπολογιστεί η εμπορική της αξίας στο 11%, όσο και την τελευταία της σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, κάτι που φυσικά αυξάνει τα έσοδα της ομάδας.

Μάλιστα, βάσει της συμφωνίας που έχει γίνει με τη Nova, στην περίπτωση που η ΑΕΚ συμμετέχει στο πρωτάθλημα τότε το συνολικό ποσό αυξάνεται κατά 1,45 εκατ.

Για να γίνει αποδεκτή η αύξηση του ποσού που θα πάρει η Ένωση όμως θα πρέπει να ψηφίσουν υπέρ αυτής και οι άλλες ομάδες. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι εάν κάποιες από αυτές θα δεχθούν κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα να πάρουν εκείνες λιγότερα χρήματα. Για παράδειγμα, μεγάλο ενδιαφέρον έχει η στάση του ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τον υποβιβασμό της ΑΕΚ, ανέβηκε στην τρίτη θέση της ιεραρχίας της εμπορικής αξίας των ομάδων από την τέταρτη που ήταν. Θα δεχθεί να ξαναπέσει;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x