Stoiximan Super League

Η αφιέρωση του Tζαβέλλα: «Ασπίδα για μένα η οικογένεια Σαββίδη»

Στην οικογένεια Σαββίδη που ήταν δίπλα του στα δύσκολα αφιέρωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας τον τίτλο του φετινού MVP του ΠΑΟΚ. Τι είπε για το μέλλον του, την παραμονή του Ίβιτς και την επόμενη σεζόν.

Στην οικογένεια Σαββίδη που ήταν δίπλα του στα δύσκολα αφιέρωσε ο Γιώργος Τζαβέλλας τον τίτλο του φετινού MVP του ΠΑΟΚ. Τι είπε για το μέλλον του, την παραμονή του Ίβιτς και την επόμενη σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος λίγο μετά τη βράβευσή του

Για τη φετινή σεζόν και το βραβείο του MVP στον ΠΑΟΚ: «Το προηγούμενο καλοκαίρι είχα δεσμευτεί για κάτι. Προσπάθησα να βελτιωθώ και να βοηθήσω και την ομάδα. Είχα προβλήματα, τα ξεπέρασα, πήρα από αυτά, είμαι χαρούμενος που είμαι σε αυτή την κατάσταση τώρα. Έχω να δώσω περισσότερα, δε θα πρέπει να μείνω στάσιμος. Το βραβείο του κόσμου με κάνει σίγουρα χαρούμενο, είναι ανταμοιβή για μένα. Θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια Σαββίδη που ήταν ασπίδα σε μένα όταν περνούσα δύσκολα. Με στήριξαν σαν οικογένεια, σαν ΠΑΟΚ σαν οργανισμός και ήμουν υποχρεωμένος να ανταποδώσω. Είναι το καλύτερο βραβείο στην καριέρα μου αυτό που μου έδωσαν οι συμπαίκτες μου. Με τιμούν ο συμπαίκτες μου με ξέρουν σαν χαρακτήρα και για αυτό θεωρώ ότι είναι το καλύτερος της καριέρας μου και τους το αφιερώνω».

Για το ότι ακούει πολλά στα ελληνικά γήπεδα που αγωνίζεται: «Δε με απασχολεί το τι θα πουν σε όποιο γήπεδο και αν πάω. Θεωρώ ότι μου κάνει καλό. Αυτή τη χρονιά το δικό μου το κομμάτι το βελτίωσα και δε με αγγίζει τι λένε οι αντίπαλοι για εμένα. Το ότι με χειροκρότησε ο κόσμος σήμερα με χαροποιεί. Αν σας έλεγα ότι το γιουχάρισμα στο γήπεδο μας θα μου περνούσε έτσι θα ήταν πρόβλημα. Προφανώς όταν συνέβαινε ήταν κάτι που δε με ικανοποιούσε. Με προβλημάτισε και με έκανε να μην τα παρατήσω. Το πρώτο κίνητρο να αλλάξω ήταν απέναντι στον εαυτό μου. Ένιωθα ότι άξιζα κάτι παραπάνω από αυτό που έδειχνα. Σίγουρα και οι γιούχες έπαιξαν τον ρόλο τους».

Για το μέλλον του στην ομάδα: «Προσωπικά για μένα δεν είναι θέμα που θα απασχολήσει τον ΠΑΟΚ. Ό,τι κι αν υπάρξει αυτό το καλοκαίρι θα συζητηθεί με τον κ. Μίχελ και Σαββίδη. Πέρα από αυτά που γράφονται υπάρχει σεβασμός στην ομάδα και θα κάτσουμε να βρούμε μαζί την καλύτερη λύση. Αν πρέπει να μείνω θα ανανεώσω, αν πρέπει να φύγω θα το κάνω».

Για τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που παρουσιάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς: «Δεν πρέπει να αδικούμε τα παιδιά. Όταν είχα και εγώ νεαρότερος μικρότερες παραστάσεις έβγαλα προβλήματα. Ήταν δύσκολη χρονιά που ξεκίνησε νωρίς η προετοιμασία και ότι είχαμε νέους παίκτες που ξεκίνησαν μία νέα προσπάθεια ήταν ένα θέμα. Όπως είπε και ο Χαρίσης έπρεπε να μάθει τι έπρεπε να κάνει για να αντέχει 50 παιχνίδια, να γίνει Χαρίσης».

Για τη θέση του στο γήπεδο: «Πλέον είμαι κεντρικός αμυντικός. Προτεραιότητα δίνω σε αυτή τη θέση. Φουλ μπακ δεν ήμουν ποτέ. Ως κεντρικός αμυντικός βοηθάω την ομάδα».

Για τον απολογισμό της χρονιάς: «Ήταν δύσκολη χρονιά, ξεκινήσαμε νωρίς με πολλά παιχνίδια και νέο ρόστερ. Δε θεωρώ ότι ήταν κακή χρονιά. Είδαμε τι έγινε στον ημιτελικό Κυπέλλου, δε μας επιτράπηκε να είμαστε στον τελικό. Καταφέραμε να είμαστε πρώτοι στα πλέι οφ, ό,τι μπορούσαμε να καταφέρουμε τελικά το πετύχαμε».

Για την παραμονή του Ίβιτς και αν την θεωρεί ρίσκο: «Θεωρώ ότι αν στη θέση του κ. Ιβιτς είχε έρθει ένας προπονητής με όνομα και είχε καταφέρει να ηρεμήσει την ομάδα και να καταφέρει ό,τι κατάφερε, σήμερα θα αποθεώναμε έναν από τους καλύτερους προπονητές που πέρασαν από εδώ. Εγώ είμαι χαρούμενος που συνεργαστήκαμε, δεν είδα καμία απειρία και πιστώνεται αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Δε θεωρώ ότι είναι μεγάλο ρίσκο είναι ο πρώτος υπηρεσιακός που μένει. Είναι μία καλή αρχή που όλοι πρέπει να στηρίξουμε».

Για την αλλαγή που έφερε στην ομάδα η έλευση του Ίβιτς: «Νομίζω σε μία συνέντευξη μου είπα ότι ο σημαντικότερος λόγος αλλαγής ήταν ότι απορρόφησε την πίεση από τα αποδυτήρια. Στην ομάδα αυτή υπάρχει πολλές φορές ένταση, κάτι συμβαίνει και δύσκολα το διαχειριζόμαστε. Ο κ. Ιβιτς πήρε αυτή την πίεση και τους άφησε να δουλέψουν. Πριν λίγο καιρό οι ίδιοι παίκτες ήταν καλοί και σήμερα πανηγύρισαν».

Για το αν ο ίδιος θέλει να παραμείνει στον ΠΑΟΚ: «Αν πάνε όλα καλά εγώ έχω δεθεί με την ομάδα, περνάω όμορφα στη Θεσσαλονίκη, δε θέλω να πω παραπάνω πράγματα. Όταν έρθει η ώρα θα κάτσουμε να κουβεντιάσουμε. Είναι πολύ πιθανό να μείνω αφού δεν έχω παράπονο από την ομάδα και τον ιδιοκτήτη αν με θέλουν».

Για το αν είναι η καλύτερη σεζόν στην καριέρα του: «Θα ξεχωρίσω αυτή τη χρονιά και τη χρονιά με την Φρανκφούρτη. Τότε είχε κλείσει βέβαια με σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Τότε ήταν τα πρώτα μου παιχνίδια και στην Εθνική. Αν φτάσεις κάπου και μείνεις θα σε πάρει πιο κάτω. Έχω ωριμάσει, ξέρω ότι μπορώ να δώσω περισσότερα και θα προσπαθήσω να τα καταφέρω».

Για το τι φταίει και τα τελευταία χρόνια δεν πετυχαίνει ο ΠΑΟΚ: «Είναι μεγάλη κουβέντα αυτή. Σίγουρα τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλά λάθη, και πιστεύω ότι μάθανε στην ομάδα από αυτά και θα ελαττωθούν. Η οργάνωση, η ηρεμία και η δουλειά παίζουν τεράστιο ρόλο. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό δρόμο τώρα. Σε αυτή την πόλη αδικούμε τον ΠΑΟΚ, τον πρόεδρο τους ποδοσφαιριστές, και εσάς τους δημοσιογράφους. Προχτές είχαν άσχημα δημοσιεύματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θέμα στην ομάδα. Θεωρώ ότι εσείς οι δημοσιογράφοι φέτος αλλάξατε και καλύψατε και βοηθήσατε την ομάδα. Αυτό είναι το παράδειγμα και όλοι να το κάνουν αυτό. Εμείς θα πρέπει να έχουμε καλύτερη συνεργασία, ο κόσμος να μας αγαπήσει και αυτό το λέω συσπείρωση. Αν ο ΠΑΟΚ είναι ένας θα έρθουν τα καλύτερα. Αν ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα περνάει αυτό στον κόσμο, διαβάζει εσάς και επηρεάζεται. Όταν υπάρξει η συσπείρωση θα έρθουν καλύτερες ημέρες».

Για την προσπάθεια αλλαγής στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Ξέρω ότι ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ προσπαθεί να προστατέψει την ομάδα. Είναι αυτός που πρωτοστατεί σε αυτή την προσπάθεια και ακολουθούν και άλλοι. Πρέπει να μεγαλώνει η προσπάθεια γιατί ακόμα είναι η αρχή και νομίζω θα τα καταφέρουμε. Ένα μεγάλο μπράβο για αυτό που φαίνεται ότι πάει να αλλάξει για να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να σταματήσει η εναντίωση του κόσμου που οδηγεί σε επεισόδια και να έρθουν καλύτερες ημέρες»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x