Europa League

Η «αποκρυπτογράφηση» της Μπέτις

Η «ακτινογραφία» του Πέδρο Μαρτίνς και των συνεργατών του στον ισπανικό σύλλογο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ανάλυση του τρόπου παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας.

Και μπορεί αυτή την φορά ο Πορτογάλος να μην έκανε ταξίδι για να «κατασκοπεύσει» ο ίδιος την Μπέτις, ωστόσο έχει σαφή εικόνα για την αγωνιστική ταυτότητα της ισπανικής ομάδας.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως ο Μαρτίνς είχε στείλει άνθρωπο της απόλυτης εμπιστοσύνης του στον αγώνα της Μπέτις με την Βαλένθια στο Μεστάγια.

Έχει ήδη μιλήσει μαζί του, έχει παρακολουθήσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα της Σεβίλλης και θα μιλήσει στους παίκτες του, εστιάζοντας σε συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο Μαρτίνς ήθελε να πάει στην Ισπανία κι αυτό είχε αποφασίσει αρχικά. Εν συνεχεία όμως άλλαξε γνώμη λόγω της σημασίας του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Μαρτίνς επέλεξε τελικά να μείνει στην χώρα μας και να μην πάει αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι ενημερωμένος για το στυλ παιχνιδιού της Μπέτις, για τα πλεονεκτήματα αλλά και τις αδυναμίες της ισπανικής ομάδας.

Ο Πορτογάλος προπονητής θεωρεί πολύ σημαντικό στοιχείο τον έλεγχο του ρυθμού στον συγκεκριμένο αγώνα και αυτό που θα ζητήσει είναι πολύ μεγάλη προσοχή στην γρήγορη μετάβαση παιχνιδιού που έχει η Μπέτις.

Αυτό είναι ένα ατού της αντιπάλου των ερυθρόλευκων, σύμφωνα με τα όσα έχει διακρίνει ο 48χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού και γι’ αυτό τον λόγο θα δώσει και συγκεκριμένες οδηγίες για τις κοντινές αποστάσεις που θα πρέπει να έχουν οι γραμμές του Ολυμπιακού.

Είναι προφανές ότι η Μπέτις αρέσκεται σε αυτό το στυλ παιχνιδιού και ο Κίκε Σετιέν έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που βρίσκεται πολύ γρήγορα από θέση άμυνας στην επίθεση.

Η Μπέτις είναι μια ομάδα που θέλει να παίζει σε ανοιχτό γήπεδο κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλει να το επιτρέψει ο Ολυμπιακός. Είναι ένα θέμα στο οποίο ο Μαρτίνς θέλει να δώσουν μεγάλη προσοχή οι παίκτες του κι εκεί θα εστιάσει ο Πορτογάλος τεχνικός.

Είναι πολύ σημαντικό να «μπλοκάρουν» οι ερυθρόλευκοι την γρήγορη μεταφορά μπάλας των Ισπανών και αν τα καταφέρουν, τότε θα έχουν κάνει κι ένα σημαντικό βήμα για την επίτευξη του στόχου τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x