Euro 2024

Η αποστομωτική απάντηση του Σάουθγκεϊτ για τα κρούσματα ρατσισμού

Στέρλινγκ και Ρόουζ ήταν δύο από τους παίκτες της εθνικής Αγγλίας που δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση από τους οπαδούς του Μαυροβουνίου, με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ να δίνει μία καταπληκτική απάντηση.

Κάτι παραπάνω από αποστομωτική ήταν η απάντηση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τα κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο.

Ο τεχνικός της Αγγλίας κλήθηκε να σχολιάσει την ρατσιστική επίθεση των οπαδών του Μαυροβουνίου, προς το πρόσωπο των Στέρλινγκ και Ρόουζ, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των δύο ομάδων για τα προκριματικά του Euro και δεν θα μπορούσε να κάνει κάποιο πιο εύστοχο σχόλιο.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ δυσάρεστο απόγευμα. Αναλογίζομαι:"Μήπως μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα;".Τελικά, σκέφτομαι πως προσπάθησα να προστατεύσω τους ποδοσφαιριστές μου, όσο μπορούσα. Δεν είμαι αρμόδιος του θέματος. Είμαι ένας μεσήλικας λευκός άνδρας, που μιλάει για τον ρατσισμό. Μου είναι πολύ δύσκολο να "αγγίξω" αυτό το ζήτημα. Θέλω οι παίκτες μου να απολαμβάνουν να παίζουν ποδόσφαιρο και να μην φοβούνται από άσχημες εμπειρίες. Αν ο κόσμος πιστεύει ότι θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι παραπάνω, τότε απολογούμαι. Μιλάω συνέχεια κατά του ρατσισμού. Έχω υποστηρίξει όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην χώρα μας. Προπονώ κάθε ποδοσφαιριστή, όσο μπορώ δηλαδή, ανεξαρτήτως από ποια ομάδα προέρχεται και τις "ρίζες" του. Είναι πολύ δύσκολο να βρω τις κατάλληλες λέξεις και αυτή την στιγμή με απασχολούν περισσότερο οι παίκτες μου», ήταν τα λόγια του Βρετανού προπονητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x