Champions League

Γκουαρντιόλα: «Η Ατλέτικο δεν ξέρει μόνο να αμύνεται»

Σύμφωνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι αρκετά επικίνδυνη ομάδα και δεν είναι μόνο καλή στο να αμύνεται.

Απόψε (03/05, 21:45) η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται στην «Αλιάνζ Αρένα» την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πλαίσιο του επαναληπτικού της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Βαυαροί καλούνται να ανατρέψουν το κατά τους 1-0 του πρώτου αγώνα, εάν θέλουν να φτάσουν μέχρι τον τελικό του Μιλάνου.

Η σημερινή αναμέτρηση θα είναι η τελευταία του Πεπ Γκουαρντιόλα μπροστά στο κοινό της πρωταθλήτριας Γερμανίας για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και όπως ο ίδιος εξέφρασε στις δηλώσεις του θα είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι για εκείνον.

Συγκεκριμένα, ο Καταλανός τεχνικός αναφέρθηκε στη συγκέντρωση που πρέπει να δείξει η ομάδα του: «Το καλύτερο είναι να μη σκεφτόμαστε πόσα γκολ πρέπει να πετύχουμε. Πρέπει πρώτα να σκεφτούμε με ποιον τρόπο θα έχουμε το έλεγχο του παιχνιδιού. Θέλουμε την κατοχή της μπάλας και να βάλουμε γκολ. Η Ατλέτικο δεν είναι μόνο καλή στην αμυντική της λειτουργία, είναι μία ομάδα αρκετά επικίνδυνη και στην επίθεση. Θα δημιουργήσουμε ευκαιρίες πιστεύω, μπορεί όχι πάρα πολλές, αλλά γνωριζόμαστε πλέον καλά μεταξύ μας».

Στη συνέχεια ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα στάθηκε και στην ιδιαιτερότητα που έχει για εκείνον το συγκεκριμένο ματς: «Θα είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στην έδρα μας στο Τσάμπιονς Λιγκ και εγώ σκέφτομαι ότι έχω περάσει φανταστικά εδώ πέρα. Στη Γερμανία το ποδόσφαιρο είναι λίγο διαφορετικό, από την πρώτη στιγμή δούλεψα ώστε να προσαρμόσω τις δικές μου ιδέες. Έχω μάθει αρκετά και πολλά πράγματα εδώ. Έχω πετύχει αρκετά πράγματα κατά τη θητεία μου στη Γερμανία, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο τώρα που ξέρω ότι είναι το τελευταίο μου παιχνίδι στην έδρα μας για τον Τσάμπιονς Λιγκ».

Επιμέλεια: Χρήστος Γκίνης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x