Stoiximan Super League

Η βασική αρχή της φιλοσοφίας του Μαρτίνς

Αυτό λοιπόν που έχει ενδιαφέρον και πρέπει να σημειωθεί είναι ένα βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού. Κι αυτό είναι η σταθερότητα. Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος.

Το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα είναι από τα πιο δύσκολα για τους ερυθρόλευκους και ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά ότι η ομάδα του δεν κατάφερε να επικρατήσει πέρυσι των Αρκάδων.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Πολλοί λοιπόν θα περίμεναν από τον Πορτογάλο τεχνικό του Ολυμπιακού να προχωρήσει σε αλλαγές στο ματς με τον Αστέρα, για να δώσει «ανάσες» σε παίκτες που είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες.

Κι όμως κάτι τέτοιο δεν υπάρχει ως σκέψη στο μυαλό του Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού. Φάνηκε ξεκάθαρα άλλωστε και στις δοκιμές που έκανε ο 48χρονος τεχνικός των ερυθρόλευκων στην προπόνηση της Παρασκευής, ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμιά αλλαγή.

Αυτό λοιπόν που έχει ενδιαφέρον και πρέπει να σημειωθεί είναι ένα βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας του Πορτογάλου προπονητή του Ολυμπιακού. Κι αυτό είναι η σταθερότητα.

Είναι κάτι που διακρίνει σε μεγάλο βαθμό τον έμπειρο τεχνικό της ομάδας του Πειραιά και αυτό άλλωστε έχει φανεί από τις επιλογές που έχει κάνει στα έξι επίσημα παιχνίδια που έχουν δώσει οι ερυθρόλευκοι στο ξεκίνημα της σεζόν.

Από την στιγμή που ο Μαρτίνς βρήκε ένα σχήμα που έκανε αυτά που ήθελε, παίζοντας μάλιστα και καλό ποδόσφαιρο, αποφάσισε να προχωρήσει με αυτή την εντεκάδα χωρίς διάθεση να αλλάξει πολλά πράγματα.

Όταν βέβαια είδε, όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό, ότι χρειάζονταν η παρέμβαση του από τον πάγκο το έκανε και μάλιστα δεν δίστασε να αλλάξει και την διάταξη της ομάδας του παίζοντας με δύο φορ καθώς είχε βάλει στο ματς και τον Χασάν.

Η φιλοσοφία πάντως του Μαρτίνς είναι ξεκάθαρη στο συγκεκριμένο ζήτημα και είναι προφανές πως ο Πορτογάλος δεν θέλει ν’ αλλάζει πρόσωπα στην βασική εντεκάδα, όταν κρίνει πως η ομάδα έχει βρει καλά πατήματα. Κι αυτό ακριβώς θα κάνει και στον αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης ο Μαρτίνς.

Ο Πορτογάλος θα παρατάξει την εντεκάδα που έχει επιλέξει στα περισσότερα επίσημα ματς, χωρίς να σκέφτεται αλλαγές λόγω των παιχνιδιών που προηγήθηκαν στο Nations League.

Ο Μαρτίνς μάλιστα εκτιμά πως δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε καμιά αλλαγή στο βασικό σχήμα της ομάδας του, ειδικά μετά την κουβέντα που είχε τις δύο τελευταίες μέρες με τους διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x