Ισπανία

Παράνομες επιχορηγήσεις 18 εκ. στη Ρεάλ - Η ΕΕ καλεί την ισπανική Κυβέρνηση να τις πάρει πίσω!

Η ΕΕ δίνει στην Ισπανία προθεσμία τεσσάρων μηνών, για να της επιστραφούν από τη Ρεάλ Μαδρίτης επιχορηγήσεις ύψους 18.418.054,44€ που της δόθηκαν από το Δημαρχείο και κρίθηκαν ως παράνομες.

Η ΕΕ με απόφασή της, δίνει στην κυβέρνηση της Ισπανίας προθεσμία τεσσάρων μηνών, για να της επιστραφούν από τη Ρεάλ Μαδρίτης επιχορηγήσεις ύψους 18.418.054,44€ που της δόθηκαν από το Δημαρχείο και κρίθηκαν ως παράνομες.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, το οποίο αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα “AS, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί πως δόθηκαν παράνομα από το Δήμο της Μαδρίτης στην «Βασίλισσα» επιχορηγήσεις της τάξης των 18.418.054,44€. Μάλιστα υποχρεώνει την κυβέρνηση της Ισπανίας να ανακτήσει σε διάστημα 4 μηνών το συνολικό ποσό συν τους φόρους.

Η απόφαση, η οποία υπογράφεται από την Επίτροπο Ανταγωνισμού, κα.Margrethe Vestager, και αποτελείται από 31 σελίδες, αναφέρει πως έχει δοθεί παράνομη ενίσχυση από την πολιτεία στη Ρεάλ Μαδρίτης «κατά παράβαση του άρθρου 108, παράγραφος 3 της Συνθήκης για την ΕΕ».

Τα χρήματα αυτά, έχουν να κάνουν με μία συμφωνία της ομάδας με την Πόλη της Μαδρίτης το 1998, η οποία αφορά μία εδαφική έκταση στην περιοχή «Λας Τάμπλας» η οποία άξιζε τότε 488.000€ και ήταν στα σχέδια για την ανάπλαση του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η περιοχή αυτή τελικά δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί , και η ΕΕ θεωρεί πως δόθηκε υπερβολική αποζημίωση από τον Δήμο στη «Βασίλισσα».

Έτσι με αυτή την απόφαση «το Βασίλειο της Ισπανίας καλείται εντός τεσσάρων μηνών υποβάλει στην ΕΕ το συνολικό ποσό (κεφάλαιο συν τους τόκους), το οποίο πρόκειται να ανακτηθεί από τον δικαιούχο (Ρεάλ Μαδρίτης)». Επίσης περιλαμβάνονται τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι έχει διαταχθεί η ομάδα να επιστρέψει την κρατική ενίσχυση.

Εξετάζονται και δάνεια σε Βαλένθια, Έλτσε και Χέρκουλες

Και άλλοι ισπανικοί σύλλογοι που έλαβαν κρατική ενίσχυση ή παράνομα φορολογικά πλεονεκτήματα θα πρέπει να επιστρέψουν τα ποσά στο σύνολό τους. Στο στόχαστρο οι εγγυήσεις που έδωσε η πολιτεία της Βαλένθια για τα δάνεια που δόθηκαν σε Βαλένθια (86 εκατ. €), Έλτσε (14 εκατ. €) και Ερκουλες (18 εκατ. €).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x