Euro 2016

Η Εθνική στο… στόμα της αμμουδιάς (pics)

Στα ιρλανδικά η πόλη Μπέλφαστ σημαίνει στόμα της αμμουδιάς. Η πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας ξεχωρίζει για τα αξιοθέατα της και το ναυτικό εμπόριο.

Το Μπέλφαστ είναι η 14η μεγαλύτερη πόλη στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει πληθυσμό περίπου 270.000 κατοίκους. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη νήσο της Ιρλανδίας. Η ευρύτερη αστική περιοχή, όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει συνολικό πληθυσμό 641.638 κατοίκους.

Αποστολή στο Μπέλφαστ: Σωτήρης Ταμπάκος

Περπατάς στο κέντρο της πόλης και παρατηρείς μεγάλα γοτθικά κτίρια και αρκετή κίνηση στους κεντρικούς δρόμους μέχρι αργά το βράδυ. Το Μπέλφαστ που στα ιρλανδικά σημαίνει στόμα της αμμουδιάς, ξεχωρίζει και για την έντονη νυχτερινή ζωή κυρίως των ντόπιων, αλλά και των τουριστών.

inner

Σε κοινωνικό επίπεδο οι διαφορές παραμένουν μεγάλες και χωρίζουν την πόλη στα δύο. Από τη μία οι καθολικοί και από την άλλη οι προτεστάντες, την στιγμή που το κέντρο του Μπέλφαστ προσπαθεί να παραμείνει ανεπηρέαστο για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επιχειρήσεων, της κατανάλωσης και του ναυτικού εμπορίου. Μάλιστα, η κοινωνική κατάσταση έχει οδηγήσει σε πόλωση τις κοινότητες του Μπέλφαστ.

inner

inner

inner

Όσον αφορά το παιχνίδι της Πέμπτης, οι φίλαθλοι της Βόρειας Ιρλανδίας έχουν εξαντλήσει τα εισιτήρια και θα βρεθούν στο γήπεδο «Γουίντσορ Πάρκ» για να γιορτάσουν την πρόκριση στο Euro της Γαλλίας σε περίπτωση νίκης κόντρα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x