Stoiximan Super League

Η ετοιμότητα όσων έρχονται από τον πάγκο

Ένα στοιχείο στο οποίο δίνουν μεγάλο βάρος οι προπονητές έχει να κάνει με τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών που έρχονται από τον πάγκο για να βοηθήσουν την ομάδα τους.

Eίναι πολύ μεγάλη υπόθεση για έναν προπονητή να ξέρει ότι μπορεί να υπολογίζει βάσιμα στην βοήθεια των παικτών του, όταν κοιτάζει τον πάγκο του.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο Πέδρο Μαρτίνς λοιπόν θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση του Ανδρέα Μπουχαλάκη στον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό.

Ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά δεν είχε στην διάθεση του τον Καμαρά λόγω τραυματισμού και ο δυναμικός μέσος μάλιστα θα λείψει και από τα δύο επόμενα παιχνίδια των ερυθρόλευκων με ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα και Ξάνθη για το Κύπελλο.

Ο Μαρτίνς λοιπόν επέλεξε τον Μπουχαλάκη για να αντικαταστήσει τον Καμαρά και δεν χωρά αμφιβολία πως ο διεθνής μέσος των ερυθρόλευκων έκανε χαρούμενο τον προπονητή του. Κι αυτό γιατί έδειξε πως είχε την συγκέντρωση που χρειάζεται, την ετοιμότητα που χρειάζεται για να βοηθήσει την ομάδα του.

Κι αυτό φάνηκε από το δεύτερο κιόλας λεπτό του αγώνα όταν ο Μπουχαλάκης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό σουτ, άσχετα με το αν το γκολ δεν μέτρησε λόγω επιθετικού φάουλ. Ο Μπουχαλάκης έδειξε λοιπόν (έχοντας και την ασίστ στο γκολ του Γκερέρο) ότι ήταν έτοιμος για να παίξει όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του.

Έδειξε στον προπονητή του ότι μπορεί να βασιστεί πάνω του και στα επόμενα παιχνίδια που ο Μαρτίνς δεν θα έχει στην διάθεση του τον Καμαρά κι αυτό ικανοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον Πορτογάλο τεχνικό των ερυθρόλευκων.

Αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία πρέπει να έχουν όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού όταν έρχονται από τον πάγκο. Να είναι πανέτοιμοι να παίξουν για να δώσουν αυτό που θέλει ο προπονητής τους. Και ο Μπουχαλάκης έδειξε πως είχε δουλέψει σωστά για να είναι στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Το ίδιο είχε κάνει παλιότερα και ο Κούτρης όταν τον έβαλε ο Μαρτίνς και τώρα ο νεαρός μπακ έχει κερδίσει την θέση του βασικού με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις και το όνομα του ακούγεται για αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες.

Η καλή εικόνα λοιπόν που έδειξε ο Μπουχαλάκης στον εκτός έδρας αγώνα με τον Λεβαδειακό είναι το παράδειγμα που πρέπει να έχουν στο μυαλό τους όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού που έρχονται από τον πάγκο για να πάρουν την ευκαιρία από τον Μαρτίνς. Και ο Μαρτίνς είχε μόνο καλά λόγια να πει την απόδοση του Έλληνα μέσου στο ματς της περασμένης Κυριακής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x