Γενικά

Η Φινλανδία δεν έχει μόνο Πούκι

Όλοι εστιάζουν στον τρόπο αντιμετώπισης του Πούκι, που είναι σε σούπερ φόρμα. Όμως οι παίκτες της Εθνικής θα πρέπει να προσέξουν κι άλλα στον τρόπο παιχνιδιού της Φιλανδίας. Γράφει ο Χρ. Ευαγγελάτος.

Το παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας με την Φινλανδία είναι πολύ σημαντικό και κατά πάσα πιθανότητα θα κρίνει και την πρωτιά του ομίλου. Αν πάρουμε τη νίκη τότε θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο βήμα για την υλοποίηση του στόχου. Αν όχι τότε η πρωτιά πάει…περίπατο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Όλοι φυσικά εστιάζουν στον τρόπο αντιμετώπισης του Τεέμου Πούκι καθώς ο σέντερ φορ της Φινλανδίας είναι σε σούπερ φόρμα και το έχει αποδείξει και στα τρία ματς του Nations League.

Τρεις νίκες με 1-0 έχει η αποψινή αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και δεν είναι τυχαίο πως και τα τρία γκολ τα έχει βάλει ο στράικερ της Νόριτς. Δείγμα της καλής κατάστασης στην οποία βρίσκεται αλλά φυσικά και των ικανοτήτων που έχει ο 28χρονος σέντερ φορ. Γιατί πάνω απ' όλα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Πούκι είναι σπουδαίος γκολτζής.

Αυτό πάντως που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους οι διεθνείς έχει να κάνει με τον τρόπο που μπορεί να αιφνιδιάσει η ομάδα της Φινλανδίας. Στα δύο πρώτα παιχνίδια ο Πούκι σκόραρε στα πρώτα λεπτά και οι Φινλανδοί δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν και να πάρουν τη νίκη.

Από την άλλη πλευρά όμως θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο τελευταίο τους παιχνίδι, αυτό απέναντι στην Εσθονία πήραν τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις. Κι αυτό αν μη τι άλλο δείχνει πως είναι μια ομάδα που δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Όπως επίσης θα πρέπει να σταθεί κάποιος και στο ότι η Φινλανδία δεν έχει δεχθεί γκολ στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει στον όμιλο. Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Πούκι που παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή πορεία της αποψινής αντιπάλου της Εθνικής μας.

Οι διεθνείς μας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ένα ματς που η αμυντική λειτουργία των Φινλανδών είναι εξαιρετική κι αυτό έχει φανεί και στα τρία παιχνίδια του γκρουπ. Το ζητούμενο λοιπόν για την δική μας ομάδα είναι να μπορέσει να εκμεταλλευτεί τον Κώστα Μήτρογλου.

Να βρούμε τις φάσεις για να μπορέσει ο Μήτρογλου να γίνει απειλητικός. Το θέμα όμως είναι ότι θα πρέπει να έχουμε καλύτερη εικόνα από αυτή που παρουσιάσαμε στο ματς με τους Ούγγρους. Γιατί αν δεν παίξουμε καλύτερα τότε οι Φινλανδοί μπορούν να μας προκαλέσουν πολλά προβλήματα.

Επαναλαμβάνουμε ότι το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο κι αυτό όχι μόνο λόγω του Τεέμου Πούκι. Οι Φινλανδοί σίγουρα στηρίζουν πολλά στον σέντερ φορ τους αλλά θα πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι πάνω απ’ όλα είναι μια σκληροτράχηλη ομάδα που παλεύει για κάθε μπάλα σε κάθε εκατοστό του γηπέδου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x