Champions League

Η «Γηραία Κυρία» ποτέ δεν... πεθαίνει!

Είναι βαριά της «Γιούβε» η φανέλα! Παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το γκολ του Σον, χτύπησε δις σε τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε απίθανη πρόκριση επί της Τότεναμ (1-2).

Είναι τελικά, πολύ «Μεγάλη Κυρία»…

Η Γιουβέντους παρότι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο από το γκολ του Σον, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και να πάρε μια απίθανη πρόκριση! Με τον Ιγκουαΐν να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης και να μοιράζει αυτό της ανατροπής στον Ντιμπάλα, η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι επικράτησε με 2-1 στο «Γουέμπλεϊ» και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου ματς, βρίσκεται στα προημιτελικά.

Κατάθεση ψυχής από τους Ιταλούς, που ήταν ψυχωμένοι και δεν… μάσησαν από την ανωτερότητα της Τότεναμ για περίπου μία ώρα! Και με το που έκαναν την ανατροπή, δεν έδειξαν καμία διάθεση να δεχτούν την ισοφάριση, παίζοντας σαν «σκυλιά»!

Το ματς



Καμία διάθεση να επαναπαυτεί στο… υπέρ της 2-2 του πρώτου ματς δεν είχε η Τότεναμ! Η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνιο επέβαλλε τον ρυθμό της από το ξεκίνημα, πίεσε και έψαχνε ορθολογικά το γκολ, φτιάχνοντας ευκαιρίες. Μόλις στο 3’ ο Σον υποχρέωσε τον Μπουφόν στην πρώτη του επέμβαση στο ματς, ενώ με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου ο Κέιν πέρασε τον Μπουφόν αλλά δεν είχε καλή ισορροπία στο σώμα του και το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε δεν βρήκε εστία. Δύο λεπτά μετά, η Γιουβέντους πάτησε για πρώτη φορά την αντίπαλη περιοχή και φώναξε σωστά για πέναλτι όταν ο Βερτόνχεν ανέτρεψε τον Ντάγκλας Κόστα.

Η Τότεναμ συνέχισε την πίεσή της και στο 20’ είχε νέα ευκαιρία με τον Μπουφόν να διώχνει με γροθιές την κοντινή κεφαλιά του Σον. Ο Κορεάτης ήταν σε μεγάλη ημέρα, απειλούσε συνεχώς την αντίπαλη εστία αλλά είτε έβλεπε τον Μπουφόν να τα… βγάζει όλα, είτε δεν έβρισκε στόχο. Μέχρι να φτάσουμε στο 39ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν δεν λάθεψε και έβαλε «φωτιά» στο «Γουέμπλεϊ». Μετά από γύρισμα του Τρίπιερ, ο Σον δεν έπιασε γεμάτα το σουτ αλλά η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ξεγελώντας τον Μπουφόν και καταλήγοντας στα δίχτυα του (1-0). Λίγο έλειψε, βέβαια, οι φιλοξενούμενοι να φέρουν το ματς στα ίσα στα… καπάκια αλλά ο Πιάνιτς έκανε κακό τελείωμα από τα όρια της περιοχής κι ενώ ήταν αμαρκάριστος!

Κακός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Η Τότεναμ μπήκε ξανά καλύτερα, ανέβαζε ξανά ψηλά όσο στο πρώτο ημίχρονο τις γραμμές της και ήλεγχε το ματς. Βέβαια, στο πρώτο τέταρτο δεν υπήρχε κάτι το ιδιαίτερο παρά μόνο σκληρά μαρκαρίσματα και μπόλικες κίτρινες κάρτες, κυρίως για τους φιλοξενούμενους. Όσο τα λεπτά περνούσαν, η Γιουβέντους άρχισε να παίρνει περισσότερα ρίσκα, ανέβαινε στον αγωνιστικό χώρο και προειδοποίησε στο 63’ με τον Ντιμπάλα να μην βρίσκει στόχο μέσα από την περιοχή! Ένα λεπτό μετά δε, έφτασε στην ισοφάριση! Μετά από σέντρα του Λιχτστάινερ, ο Κεντίρα έκανε την κεφαλιά-πάσα με τον Ιγκουαΐν να βάζει την προβολή και να νικάει από κοντά τον Γιορίς, ισοφαρίζοντας σε 1-1!

Μέχρι καλά καλά να συνέλθουν, όμως, οι γηπεδούχοι από το… σοκ της ισοφάρισης, ήρθε και δεύτερο γκολ στα «καπάκια». Ήταν το 67ο λεπτό με τον Κιελίνι να βρίσκει με ωραία μπαλιά τον Ιγκουαΐν και αυτός να περνάει τρομερή κάθετη πάσα στον Ντιμπάλα, βγάζοντάς τον απέναντι από τον Γιορίς. Φυσικά, η κλάση του Ντιμπάλα είναι τεράστια για να χάσει ένα τέτοιο γκολ, με τον Αργεντινό να φέρνει τούμπα το ματς και να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του (1-2)!

Η Γιουβέντους είχε κάνει το καθήκον της και πλέον αυτό που έμενε ήταν να κρατήσει το προβάδισμά της! Και το έκανε μέχρι το φινάλε παρότι δέχτηκε τρομερή πίεση από τους μέσους και τους επιθετικούς της Τότεναμ, με την καλύτερη ευκαιρία όλων να έρχεται στο 90ο λεπτό όταν ο Κέιν από θέση οφσάιντ (που δεν υποδείχτηκε) να σημαδεύει το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπουφόν και τον Κιελίνι στη συνέχεια να διώχνει την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή, με το 2-1 για τους Ιταλούς να μένει μέχρι το φινάλε!



ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίτσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Ντέιβις, Ντάιερ (74' Λαμέλα), Ντεμπελέ, Έρικσεν, Ντέλε Άλι (85' Γιορέντε), Σον, Κέιν.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπενατιά (61' ΛΙχτστάινερ), Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα, Ματουιντί (60' Ασαμόα), Ντιμπάλα, Ντάγκλας Κόστα, Ιγκουαΐν (83' Στουράρο).

Γιώργος Τσανάκας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x