Μια ιδιαίτερη έκθεση εγκαινιάζεται το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Δημαρχείο της Καισαριανής.

Η πόλη τιμά με έναν ξεχωριστό τρόπο τα δικά της «αθλητικά παιδιά», δηλαδή τον Εθνικό Αστέρα και την Νήαρ Ηστ, που έγραψαν την δική τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αντίστοιχα.

Με κύριο θέμα «Αθλητισμός-Στο διάβα της Καισαριανής», θα εκτεθούν σπάνια έγγραφα, ντοκουμέντα, φωτογραφίες, φωτογραφίες και αρχειακό υλικό από τις μέρες δόξας, σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού του Δήμου.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου:

Πέρασε σχεδόν ένας αιώνας από το 1922 που πρόσφυγες από τη Σμύρνη και τα Βούρλα, διωγμένοι από τις σπίτια τους και κυνηγημένοι από τον εχθρό, βρήκαν εστία στους πρόποδες του Υμηττού, στα άγια χώματα της ηρωικής Καισαριανής. Πέντε χρόνια αργότερα, ιδρύθηκε ο Εθνικός Αστέρας και η Νήαρ Ηστ, δυο ιστορικά σωματεία τα οποία καλλιέργησαν το κάλος της τοπικής νεολαίας και έγιναν το καμάρι της πόλης και της χώρας με τις επιτυχίες τους.

Κρητικόπουλος, Ελευθεριάδης, Αλέκος και Στέλιος Γιαννακόπουλος, Θεοφιλόπουλος, Βουρδαμης, Μαστρογιάννης, Γιανίμπας, Μπέλας, Ζερβας, Γεωργάρας, Γκαβασιάδης, Ζερβουδάκης, είναι μερικοί από τους αστέρες του Αστέρα και των άλλων ομάδων της ''ποδοσφαιρομάνας '' Καισαριανής, που τίμησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όπως επίσης οι αείμνηστοι Πολίτης και Μελησσινός που έβαλαν την σφραγίδα τους στο ελληνικό μπάσκετ.

Με τη συμπλήρωση 92 χρόνων από την ημέρα που η Καισαριανή απέκτησε αθλητική υπόσταση, οι παλαίμαχοι άσοι του Αστέρα και των άλλων ομάδων της πόλης, σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού του δήμου Καισαριανής, εγκαινιάζουν το Σάββατο 30 Μαρτίου στο Δημαρχείο της πόλης, στις 18.30, έκθεση φωτογραφίας, βιβλίου, σπάνιων εγγράφων και αντικειμένων με θέμα «Αθλητισμός – Στο διάβα της Καισαριανής».

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως και το Σάββατο 12 Απριλίου.

Σας περιμένουμε