Ισπανία

Η κατάρα των «φρέσκων» προπονητών της Ρεάλ στα «Clasico» που ξεπέρασε μόνο o Ζιντάν!

Το μέλλον του στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, παίζει την Κυριακή κόντρα στην Μπαρτσελόνα ο Τζουλέν Λοπετέγκι. Από το 2008, πάντως, όλοι οι προπονητές πλην του Ζινταν, έχασαν το πρώτο τους «Clasico».

Το «Clasico» της Κυριακής (28/10, 17:15) ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, θα είναι το πρώτο και πολύ πιθανό το τελευταίο για τον προπονητή της «Βασίλισσας», Τζουλέν Λοπετέγκι.

Ο Βάσκος τεχνικός θα πρέπει να αποφύγει και μία κατάρα που υπάρχει από το 2008, από την οποία γλίτωσε μόνο ο Ζινεντίν Ζιντάν. Από εκείνο το 0-1 της Ρεάλ του Σούστερ στο «Καμπ Νου» στις 23 Δεκεμβρίου του 2007, το τελευταίο «Clasico» χωρίς Μέσι και Κριστιάνο στο γήπεδο, όλοι οι προπονητές των «μερένγκες», εκτός από τον Ζιζού, έχασαν στο πρώτο τους «Clasico» και ορισμένοι με πολύ βαριές ήττες…

Ο Ζιντάν, στις 3 Απριλίου του 2016, οδήγησε την ομάδα του σε νίκη με ανατροπή με 2-1 κόντρα στους «μπλαουγκράνα», με γκολ των Κριστιάνο και Μπενζεμά που απάντησαν σε αυτό του Πικέ.

Η κατάρα που γεννήθηκε με τον Χουάντε Ράμος

Προσλήφθηκε τον Δεκέμβρη του 2008, ακριβώς πριν από το «Clasico», για να αντικαταστήσει τον Σούστερ μετά από την άτυχη δήλωση που είχε κάνει στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα με 4-3 από τη Σεβίλλη. Συγκεκριμένα είχε πει πως «μου φαίνεται απίθανο το πώς μπορούμε να κερδίσουμε το Σάββατο την Μπαρτσελόνα στο ‘Καμπ Νου’». Η Ρεάλ ήταν στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, εννέα βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους «μπλαουγκράνα». Ο Χουάντε έκανε το ντεμπούτο του στις 13 Δεκεμβρίου του 2008 με ήττα 2-0. Στο «clasico» του δεύτερου γύρου δεν πέρασε καλύτερα, αφού οι παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, σκόρπισαν με 2-6 τη Ρεάλ.

Το 0-4 που καταδίκασε τον Μπενίτεθ

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ήθελε να δώσει μια νέα ώθηση στη Ρεάλ φέρνοντας στον πάγκο τον Ράφα Μπενίτεθ, όμως η Μπαρτσελόνα είχε διαφορετική άποψη. Ήταν 21 Νοέμβρη του 2015 όταν η «Βασίλισσα» έχανε με 0-4 από τους παίκτες του Λουίς Ενρίκε, σε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της πρόσφατης ιστορίας της ομάδας. Στις αρχές του επόμενου Γενάρη ο Μπενίτεθ είδε την πόρτα της εξόδου…

Το γκολ του Ιμπραΐμοβιτς πλήγωσε τον Πελεγκρίνι

Ούτε ο Πελεγκρίνι χάρηκε στο πρώτο του «Clasico». Οι «μερένγκες» ηττήθηκαν με 1-0, αλλά η εικόνα τους ήταν καλή στο «Καμπ Νου». Οι προσπάθειες των Κριστιάνο, Μαρσέλο, Ιγκουαίν και Μπενζεμά, όμως, έπεφταν πάνω στους πολύ καλούς Βαλντές και Πουγιόλ. Η Ρεάλ έμεινε τότε πέντε βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα και τελικά τερμάτισε δεύτερη πίσω από τους Καταλανούς.

Μουρίνιο χειρότερα και από Μπενίτεθ

Η πρώτη εμπειρία του Ζοσέ Μουρίνιο σε ένα «Clasico» ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν κάκιστη. Προσλήφθηκε από τον Πέρεθ για να φρενάρει την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρντιόλα. Οι «μερένγκες» πήγαν στη Βαρκελώνη ως πρωτοπόροι στη La Liga, με έναν βαθμό περισσότερο από τους «μπλαουγκράνα» και επέστρεψαν στη Μαδρίτη έχοντα υποστεί συντριβή με 5-0 και δεύτεροι στον βαθμολογικό πίνακα. Στο δεύτερο γύρο το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο, με 1-1. Τέσσερις χαμένοι βαθμοί που στοίχισαν πολύ στη «Βασίλισσα», που τερμάτισε δεύτερη πίσω από την Μπαρτσελόνα με 92 βαθμούς, έναντι 96 των Καταλανών…

Ούτε ο Αντσελότι

Ούτε ο προκάτοχος του Μπενίτεθ στον πάγκο, Αντσελότι, κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του «Clasico» και εκείνη η ήττα με 2-1 στο «Καμπ Νου» άργησε αρκετά να ξεχαστεί. Αντιδράσεις προκάλεσαν, τότε, κάποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις του, όπως το να χρησιμοποιήσει τον Σέρχιο Ράμος ως μέσο! Τελικά η ομάδα του τερμάτισε τρίτη στη La Liga, τρεις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Ατλέτικο, όμως διατηρήθηκε στη θέση του χάρη στην κατάκτηση του δέκατου Champions League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x