Euro 2024

Η Κίνα του Λίπι επικράτησε της Νότιας Κορέας και ελπίζει

Η Κίνα με μία ιστορικής σημασίας νίκη επί της Νότιας Κορέας αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ.

Με μία νίκη η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορική καθώς ήταν μόλις η δεύτερη σε 32 αναμετρήσεις απέναντι στη Νότια Κορέα, η Κίνα διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 που θα διεξαχθεί στη Ρωσία.

Την έκβαση του αγώνα έκρινε ένα τέρμα του Γιού Νταμπάο επιθετικού της Μπεϊγίνγκ Γκουοάν στο 34ο λεπτό, με την ομάδα του Μαρσέλο Λίπι να φτάνει τους πέντε βαθμούς σε έξι ματς και να ξεκολλάει από την τελευταία θέση του πρώτου ομίλου των προκριματικών της Ασιατικής ζώνης (αφήνοντας σε αυτή το Κατάρ με 4, )απέχοντας πλέον τέσσερις από την τρίτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ και στην οποία βρίσκεται το Ουζμπεκιστάν (9 β.) που ηττήθηκε από τη Συρία, ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές.

Ήταν η δεύτερη νίκη των Κινέζων μετά από εκείνη το 2010, με την παράδοση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις να είναι συντριπτικά υπέρ της Νότιας Κορέας η οποία έχει πανηγυρίσει την νίκη 18 φορές, ενώ 12 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα.

Στην κορυφή του ομίλου βρίσκεται το Ιράν με 14 βαθμούς, ακολουθεί η Νότιος Κορέα του Γερμανού τεχνικού Στίλικε, ενώ η Συρία καταλαμβάνει την τέταρτη θέση ανάμεσα σε Ουζμπεκιστάν και Κίνα μετρώντας οκτώ βαθμούς.

Οι δύο πρώτες ομάδες παίρνουν την πρόκριση για τα γήπεδα της Ρωσίας, με την τρίτη να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση μέσω αγώνων μπαράζ.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x