Ιταλία

Η «Κυρία» έχει τον τρόπο της!

Δεν ήταν… κλασικά καταιγιστική. Πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές. Ε, και; Η Γιουβέντους είναι… Γιουβέντους και καθαρίζοντας τη Ρόμα (1-0), παρέμεινε στο κυνήγι της Νάπολι, αφήνοντας… μακριά τους Ρωμαίους.

Το ποδόσφαιρο, πολλές φορές, δεν είναι «δίκαιο» άθλημα.

Αυτός ο… άγραφος νόμος επιβεβαιώθηκε απόψε στο Τορίνο με τη Γιουβέντους να κρατάει –με… μαγικό τρόπο- ανέπαφη την εστία της και να «σκοτώνει» τη Ρόμα με σκορ 1-0.

Κάπως έτσι, οι πρωταθλητές βρέθηκαν εκ νέου στο -1 από την πρωτοπόρο Νάπολι, την ίδια ώρα που η ομάδα του Κώστα Μανωλά έμεινε στο -7 από την κορυφή, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητές της για τον τίτλο.

Το ματς

Οι παίκτες του Αλέγκρι μπήκαν με ορμή στον αγωνιστικό χώρο. Ήθελαν να δείξουν από νωρίς ποιος κάνει κουμάντο. Απείλησαν μία (με τον Κεντίρα), απείλησαν δεύτερη (με τον Ιγκουαΐν), βρήκαν δίχτυα με την τρίτη. Έστω κι αν σε αυτή την τρίτη απόπειρά τους, χρειάστηκαν τρεις προσπάθειες για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα. Στο 18’, λοιπόν, ο Άλισον είπε εντυπωσιακά «όχι» στον Κιελίνι, στα καπάκια ο Μπενατιά σημάδεψε από κοντά το δοκάρι, αλλά στο… ριμπάουντ δεν έκανε το λάθος και ξεσήκωσε το γήπεδο για το 1-0.

Χρειάστηκε να φτάσουμε σχεδόν στο ημίωρο για την πρώτη μεγάλη φάση της Ρόμα. Που, όμως, ήταν πραγματικά μεγάλη! Ο Περότι γύρισε στον Ελ Σαραουΐ, αυτός θέλησε να «εκτελέσει» από κοντά τον Σέζνι, αλλά ο Πολωνός πορτιέρε κράτησε… όρθια την «Κυρία»! Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους «μπιανκονέρι» να έχουν τον έλεγχο, να έχουν το γκολ και τη Ρόμα να μην μπορεί να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων.

Σχετικά νωρίς στην «επανάληψη», η Γιουβέντους θα μπορούσε να καθαρίσει τη μπουγάδα και να φτάσει άνετη στο τρίποντο. Τη μία, όμως, ο Ιγκουαΐν σημάδεψε ψηλά άουτ σε τετ-α-τετ που βγήκε (54’), την άλλη ο Άλισον απέκρουσε εντυπωσιακά την προβολή του Ματουιντί (66’). Όσο τα πάντα παρέμεναν τόσο εύθραυστα, τόσο η Ρόμα άρχιζε να παίρνει τα πάνω της και να πιστεύει πως μπορεί να… κλέψει κάτι.

Μετά το 70', λοιπόν, η Γιουβέντους κλείστηκε πίσω, οι «τζιαλορόσι» ανέλαβαν πρωτοβουλίες και με την είσοδο του Σικ βρήκαν την ευκαιρία να... κατασκηνώσουν έξω από την περιοχή των αντιπάλων τους. Ωστόσο, δεν είχαν το άστρο, την ικανότητα, την τύχη (πείτε το, όπως θέλετε) να φέρουν σε πλήρη ισορροπία την αναμέτρηση και να σοκάρουν τους πρωταθλητές. Στο 71' ο Τζέκο σημάδεψε άουτ από πλεονεκτική θέση, στο 80' η κοντινή προβολή του Φλορέντσι στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 94' πήγαν και ήρθαν οι καρδιές... όλων! Μετά από λάθος του Μπενατιά (του σκόρερ του αγώνα), ο Σικ βγήκε φάτσα με τον Σέζνι, αλλά... κατάφερε να χάσει το τετ-α-τετ, με τον τερματοφύλακα της Γιουβέντους να κρατάει ως το τέλος το 1-0 και να... εξιλεώνει τον Πιάνιτς που δύο λεπτά νωρίτερα είχε δοκάρι σε... βολίδα, μετά από αντεπίθεση.



Αναλυτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 22/12

Κιέβο-Μπολόνια 2-3
(32’ Ενγκλές, 85’ Κατσιατόρε / 4’, 90’ Ντέστρο, 50’ Βέρντι)

Κάλιαρι-Φιορεντίνα 0-1
(82’ Μπαμπακάρ)

Σάββατο, 23/12 (16:00)

Λάτσιο-Κροτόνε 4-0
(56’ Λουκακου, 78’ Ιμπόμπιλε, 86’ Λούλιτς, 89’ Άντερσον)

Τζένοα-Μπενεβέντο 1-0
(92' πεν. Λαπαντούλα)

Νάπολι-Σαμπντόρια 3-2
(16' Άλαν, 33' Ινσίνιε, 39' Χάμσικ - 2' Ραμίρεζ, 27' πεν. Κουαλιαρέλα)

Σασουόλο-Ίντερ 1-0
(34' Φαλτσινέλι)

Σπαλ-Τορίνο 2-2
(42' Βιβιανί, 69' πεν. Αντενούτσι - 1', 10' Φάλκε)

Ουντινέζε-Βερόνα 4-0
(27', 68' Μπάρακ, 44' Βίντμερ, 80' Λασάνια)

Μίλαν-Αταλάντα 0-2
(32' Κριστάντε, 71' Ίλιτσιτς)

Γιουβέντους-Ρόμα 1-0
(18' Μπενατιά)

Η επόμενη (19η) αγωνιστική

Παρασκευή 29/12

Κροτόνε – Νάπολι

Σάββατο 30/12

Φιορεντίνα – Μίλαν
Τορίνο – Τζένοα
Μπενεβέντο – Κιέβο
Ρόμα – Σασουόλο
Σαμπντόρια – ΣΠΑΛ
Αταλάντα – Κάλιαρι
Μπολόνια – Ουντινέζε
Ίντερ – Λάτσιο
Βερόνα – Γιουβέντους

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x