Europa League

Η… κωλοτούμπα του Μουρίνιο για το Europa League (video)

Στροφή 180 μοιρών από Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος ισχυρίστηκε ότι αν η Μάντσεστερ Γ. κατακτήσει το Europa League θα είναι σημαντικός τίτλος για την ομάδα και τον ίδιο. Παλιότερα έλεγε άλλα πάντως.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του Europa League μετά την πρόκριση επί της Θέλτα και ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέφερε πρόσφατα ότι θα είναι πολύ σημαντικό το να σηκώσουν οι «κόκκινοι διαβόλοι» τον συγκεκριμένο τίτλο.

«Αίσθηση μου είναι ότι πρόκειται για το πιο σημαντικό παιχνίδι στην ιστορία μας. Δεν μιλάω για εμένα. Μιλάω για τους παίκτες μας και τον σύλλογο. Οι τίτλοι είναι πολύ σημαντικοί και είναι επίσης πολύ σημαντικό να βρεθείς σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Είναι σημαντικό να κερδίσουμε έναν τίτλο που δεν έχουμε κερδίσει ποτέ στο παρελθόν. Για αυτό το γκρουπ ποδοσφαιριστών θα είναι μια μεγάλη επιτυχία», δήλωσε ο Μουρίνιο με δόση υπερβολής.

Ωστόσο, προ τεσσάρων ετών είχε αναφέρει, όταν ανέλαβε (για δεύτερη φορά) την Τσέλσι: «Δεν θέλω να κερδίσω το Europa Leauge! Αν το κερδίσω θα είναι μεγάλη απογοήτευση για μένα γιατί δεν θέλω να παίξω εκεί». Βέβαια, πιθανόν να το δήλωσε αυτό τότε ο Πορτογάλος τεχνικός επειδή την προηγούμενη σεζόν οι «μπλε» με τον Ράφα Μπενίτεθ στο τιμόνι τους, καθώς, ως γνωστόν, οι δυο τους δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις.



Σημαντική διαφορά σε σχέση με τότε είναι ότι ο νικητής του Europa League βγαίνει στο Champions League την επόμενη σεζόν. Αυτό θα ισχύσει και για την περίπτωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εφόν το κατακτήσει, καθώς οι δύο φιναλιστ (Ρεάλ και Γιουβέντους) αναμένεται να εξασφαλίσουν την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x