Κύπελλο Ελλάδας

Η Λαμία «σκότωσε» τον Παναθηναϊκό και στη… ρωσική ρουλέτα!

Νέα «κηδεία» για τον Παναθηναϊκό από τη Λαμία, που κέρδισε με 4-2 στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι στο ΟΑΚΑ και πέρασε στους «8» του Κυπέλλου, αφήνοντας τον εκτός από έναν στόχο όπως και πέρυσι!

Σοκ για τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό στάδιο, με τη Λαμία να επαληθεύει ότι έχει γίνει… κακός μπελάς για αυτόν καθώς τον κέρδισε με 4-2 στη... ρωσική ρουλέτα των πέναλτι και τον πέταξε εκτός συνέχειας από το Κύπελλο Ελλάδας, όπως και πέρυσι.

Με την ομάδα της Φθιώτιδας να έχει το υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς στη φάση των «16», το «τριφύλλι» αγχώθηκε αλλά κατάφερε να βρει το… πολυπόθητο τέρμα με τον Εμμανουηλίδη να αποδεικνύεται… χρυσή αλλαγή, ερχόμενος από τον πάγκο για να σκοράρει το 1-0 στο 83’ και να στείλει το ματς στην παράταση…

Εκεί, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να λύσουν τις διαφορές τους και οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Με τον Κάτσε να νικιέται από τον Μελίσσα και τον Κουρμπέλη να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στις εκτελέσεις από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Καραμάνος ήταν εκείνος που έστειλε τη Λαμία στα προημιτελικά της δεύτερης τη τάξει εγχώριας διοργάνωσης!

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιο δυνατά, πιέζοντας για ένα γρήγορο γκολ που θα έδιωχνε το άγχος, όμως οι παίκτες του έδειξαν επιπολαιότητα σε κάποιες φάσεις. Όπως για παράδειγμα σε αυτήν του 8ου λεπτού, με τον Καμπετσή να μπαίνει από τα δεξιά, αλλά το γύρισμα του για τον επερχόμενο Χατζηγιοβάνη με την αντίπαλη εστία κενή να είναι πολύ δυνατό!

Πέντε λεπτά μετά, ο Μπουζούκης βρήκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας τον Χατζηθεωδωρίδη, που κατέβασε ωραία τη μπάλα με το στήθος αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή σταμάτησε πάνω στον Βασιλαντωνόπουλο...

Βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να περάσει κάθετες πάσες και να απειλήσει επαρκώς, ο Γιώργος Δώνης αρχικά άλλαξε πλευρές στον Χατζηγιοβάνη με τον Καμπετσή στο 15’ ενώ στο 23ο λεπτό άλλαξε το σύστημα των «πράσινων» σε 4-2-3-1, με τον Μπουζούκη να παίζει πίσω από τον Μακέντα και τον Χατζηθεοδωρίδη δίπλα στον Κάτσε.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικός, έχοντας στο 28’ ένα καλό σουτ του Χατζηθεοδωρίδη και τρία λεπτά αργότερα μια ακόμα επιπόλαια παιγμένη φάση, με τον Ινσούα να κλέβει τη μπάλα και να μπαίνει μέσα στην περιοχή, αλλά να σουτάρει βιαστικά και πάνω στον Μελίσσα.

Έτσι, στο 33ο λεπτό, ο Δώνης γύρισε το σύστημα σε 4-4-2 με τους Μακέντα-Καμπετσή δίδυμο στην επίθεση, τον Κάτσε με τον Μπουζούκη στον άξονα και τους Χατζηγιοβάνη και Χατζηθεοδωρίδη δεξιά και αριστερά, αντίστοιχα. Χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι στον πίνακα του σκορ…

Η Λαμία από την πλευρά της ναι μεν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου 45λεπτου περίμενε στο μισό γήπεδο τον αντίπαλό της, ωστόσο του δημιούργησε προβλήματα με τους ποδοσφαιριστές της να φεύγουν γρήγορα στην κόντρα.

Μάλιστα, από μια τέτοια, στο 15’ λίγο έλειψε να γίνει το 0-1, με τον Καραμάνο να βγαίνει τετ α τετ με τον Διούδη, αλλά το πλασέ του από θέση μέσα αριστερά να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του δεύτερου!

Ενώ στο 21ο λεπτό, από μια ακόμα αντεπίθεση -που ξεκίνησε πάντως από φάουλ πάνω στον Κάτσε- ο Καραμάνος μπήκε στην περιοχή αλλά δεν μπόρεσε χάρη στην παρέμβαση του Κολοβέτσιου να περάσει την κάθετη για τον Καραγκούνη, με τον Διούδη να μπλοκάρει.

Μέχρι ο διαιτητής Παπαπέτρου να στείλει τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια δεν καταγράφηκε άλλη αξιόλογη φάση, με την κατοχή μπάλας να είναι 71%-29%, τις τελικές 5-2 αλλά το ματς να μένει στο 0-0...

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Κουρμπέλη να αντικαθιστά τον Χατζηθεοδωρίδη, πηγαίνοντας σε ένα πιο… ορθολογικό σχήμα από πλευράς προσώπων, με το 4-2-3-1 να ενεργοποιείται εκ νέου.

Μάλιστα, ήταν ο νεοεισελθών εκείνος που έχασε μια τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, στο 55’, όταν μετά γύρισμα του Μακέντα από τα δεξιά, έκανε εξ επαφής το πλασέ αλλά έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μελίσσα!

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο ΠΑΟ έπαιξε πάλι 4-4-2, σε μια ακόμα προσπάθεια να γίνει πιο αισθητός στα αντίπαλα καρέ, ενώ ο Εμμανουηλίδης πέρασε στο παιχνίδι στο 67’ και τρία λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έχασε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ. Καθώς το σουτ που έκανε με δύναμη μέσα από την περιοχή κατέληξε στην αγκαλιά του Μελίσσα…

Η Λαμία αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο σε όλο το διάστημα όμως θα μπορούσε να κλέψει την πρόκριση στο 80ο λεπτό, σημείο από το οποίο ο Παναθηναϊκός έπαιξε με 3-5-2. με τον Ρόμανιτς να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να βρίσκει στον Κουρμπέλη για να περάσει κόρνερ.

Κι αφού δεν έγινε το 0-1, έγινε το… 1-0, στο 83’, με τον Χατζηγιοβάνη να σεντράρει από αριστερά, τον Εμμανουηλίδη να βρεθεί στο δεύτερο δοκάρι και αμαρκάριστος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα, λυτρώνοντας την ομάδα του και οδηγώντας το παιχνίδι στην παράταση. Αφού η κεφαλιά του Κολοβέτσιου στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κατέληξε στην αγκαλιά του Μελίσσα!

Το επιπλέον ημίωρο ξεκίνησε με τους… καλύτερους οιωνούς και αποδείχθηκε «ροντέο». Ο Παναθηναϊκός έχασε την πρώτη ευκαιρία με την κεφαλιά του Ινσούα στο 92’, για να έρθει η διπλή «απάντηση» από πλευράς Λαμίας, στο 94ο λεπτό. Όταν αρχικά ο Διούδης και στη συνέχεια το… δοκάρι του νίκησαν τον Επστάιν και τον Ρόμανιτς αντίστοιχα!

Ο Βέργος αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του Δώνη, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει το 2-0, σε τετ α τετ, ένα λεπτό αργότερα, ενώ στο μεσοδιάστημα δεν καταγράφηκαν άλλες σημαντικές φάσεις, Με τους παίκτες και των δύο ομάδων να είναι φυσιολογικά από ένα σημείο και μετά… εξουθενωμένοι. Για να έρθει ο ίδιος παίκτης στο 120’ και να χάσει ξανά την ευκαιρία να γίνει... ήρωας.

Έτσι, οδηγηθήκαμε στην ρωσική ρουλέτα και την επικράτηση της ομάδας του Μάκη Χάβου με 4-2.

Οι εκτελέσεις των πέναλτι:

1-0 ο Παναθηναϊκός καθώς ο Χατζηγιοβάνης στέλνει τη μπάλα στην απέναντι γωνία από τον Μελίσσα.

1-1 η Λαμία με τον ίδιο τρόπο από τον Επστάιν.

2-1 ο Παναθηναϊκός με πολύ καλή χαμηλή εκτέλεση του Μακέντα.

2-2 η Λαμία, πάλι στην ίδια γωνία η μπάλα από την εκτέλεση του Μπουλούλη.

Ο Μελίσσας βγάζει το πέναλτι του Κάτσε με το ένα χέρι και διατηρεί το 2-2.

3-2 η Λαμία, ξανά με εκτέλεση στην δεξιά πλευρά του Διούδη, από τον Ρόμανιτς,

Πολύ δυνατή εκτέλεση του Κουρμπέλη, η μπάλα τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

4-2 η Λαμία με την εύστοχη εκτέλεση του Καραμάνου.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης (79’ Βέργος), Ινσούα, Μπουζούκης, Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης (46’ Κουρμπέλης), Καμπετσής (67’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης.

Λαμία (4-2-3-1): Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53’ Βάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Μπουλούλης, Καραγκούνης (71’ Επστάιν), Τομάς (72’ Πλιάτσικας), Ρόμανιτς, Καραμάνος.

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών).

Θυμηθείτε εδώ το live του sport-fm.gr:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x