Europa League

Η Λεβερκούζεν πάτησε με τριάρα τους Δράκους

Μια καταιγιστική Λεβερκούζεν διέλυσε στο «Ντραγκάο» την Πόρτο με 3-1 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τους «16» του Europa League, με πρωταγωνιστή τον Χάβερτζ που είχε δύο ασίστ και ένα γκολ.

Η ομάδα της ασπιρίνης δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στην Πόρτο και με εμφατικό τρόπο, πήρε την πρόκριση σε συνδυασμό και με το 2-1 του πρώτου αγώνα. Ήρωας της αναμέτρησης για τους Γερμανούς, ο Χάβερτζ που μοίρασε δύο ασίστ και σημείωσε ένα γκολ, ενώ από ένα σημείωσαν οι Αλάριο και Ντεμπιρμπάι.

Μόλις στο 11ο λεπτό ο Αλάριο βρέθηκε σε θέση βολής (από κανονική θέση μετά από εξέταση )VAR και με δεξί πλασέ στην απέναντι γωνία έκανε το 0-1 από έξοχο συνδυασμό και τελική πάσα του Χάβερτζ. Η Πόρτο πάλευε ν’ απειλήσει αλλά δεν τα κατάφερε, αφού σε καμία περίπτωση, πλην μίας κεφαλιάς στο 41ο λεπτό με τον Οτάβιο.

Η Λεβερκούζεν καθάρισε την πρόκριση μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά στην επανάληψη καθώς στο 49’ ο Αλάριο θα χάσει ευκαιρία από πλάγια θέση. Ωστόσο την αμέσως επόμενη φάση ωστόσο οι Γερμανοί θα βρουν εκτεθειμένη την άμυνα των Πορτογάλων, αφού ο Ντεμιρμπάι θα πασάρει κάθετα στον Ντιαμπί, ο Μαρκεζίν θα αποκρούσει, αλλά ο Χάβερτζ θα στρώσει την μπάλα στον Ντεμιρμπάι που με αριστερό σουτ έκανε το 0-2 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση.

Το 0-3 θα έρθει πάλι από συνδυασμό του Χάβερτζ και του Ντιαμπί με τον Γάλλο να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Μαρκεζίν, αλλά η μπάλα του ξαναστρώθηκε για να την πασάρει στον Χάβερτζ που έκανε το 0-3. Ο Μαρεγκά στο 66’ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Οτάβιο, μείωσε σε 1-3. Ο Σοάρες αποβλήθηκε πέντε λεπτά πριν το φινάλε, για να ολοκληρωθεί έτσι με τον χειρότερο τρόπο το ματς για τους «Δράκους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x