Γερμανία

Η Λειψία έγραψε ιστορία και ψάχνει την πρώτη της κούπα!

Η Λειψία πέρασε... άερα από την έδρα του Αμβούργου (1-3) και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία της, περιμένοντας μία εκ των Μπάγερν ή Βέρντερ.

«Άλωσε» το Αμβούργο και... βλέπει κούπα η Λειψία.

Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ πέρασε... άερα από την έδρα του Αμβούργου με 3-1 και προκρίθηκε στον τελικό του γερμανικού Κυπέλλου, περιμένοντας μία εκ των Μπάγερν Μονάχου ή Βέρντερ Βρέμης! Μάλιστα, έγραψε ιστορία με αυτή την πρόκριση καθώς είναι η πρώτη της ιστορίας της και η πρώτη ομάδα από την... Σαξονία μετά την Δρέσδη το 1941 που το καταφέρνει!

Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό εξ αρχής, με την Λειψία να είναι ανώτερη, να έχει τον έλεγχο και να δείχνει πως η διαφορά της από το Αμβούργο της... δεύτερης κατηγορίας, είναι εμφανέστατη! Ο Πόουλσεν στο 12ο λεπτό με κεφαλιά μετά από ασίστ του Χάλστενμπεργκ άνοιξε το σκορ για την Λειψία αλλά οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς την ισοφάριση μετά από 11 λεπτά με την φοβερή λόμπα του Γιάτα από τα 30 μέτρα.

Το 1-1 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου αλλά άλλαξε πολύ γρήγορα και μόλις οκτώ λεπτά μετά την επανέναρξη όταν ο Γιάνγιτσιτς έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους. Αυτοί το κράτησαν... άνετα και βρήκαν και για τρίτη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Φόρσμπεργκ στο 73ο λεπτό, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x