Ιταλία

Η μάχη του Θωμά Γκάρα για το ιταλικό όνειρο!

Διάλεξε τον δρόμο της ξενιτιάς από πολύ νωρίς στην καριέρα του και ο 17χρονος, Θωμάς Γκάρας, σίγουρα δεν το έχει μετανιώσει βλέποντας ότι ο δρόμος για την υλοποίηση των ονείρων του είναι ανοιχτός.

Αγωνιζόμενος από την ηλικία μόλις των 6 ετών στην Ακαδημία «Μπέμπηδες 2000», ο Θωμάς Γκάρας, ίσως να μην πίστευε ούτε και ο ίδιος ότι στα 17 του θα θεωρούνταν μία από τις μεγαλύτερες προοπτικές της Κίεβο Βερόνα που αποτελεί μία από τις σταθερές δυνάμεις της Serie A.

Με τα καλύτερα πράγματα να συμβαίνουν εκεί που δεν το περιμένει κανείς, ο νεαρός Θωμάς, αποχαιρετώντας πριν από δύο χρόνια έναν φίλο του που έφευγε στην Ιταλία για δοκιμή, εντυπωσίασε με τα φυσικά του προσόντα έναν ατζέντη που ήξερε πρόσωπα και καταστάσεις στη γείτονα χώρα και εκείνος του άνοιξε τον δρόμο.

Του έκλεισε δοκιμαστικά με την Κιέβο Βερόνα και αυτό ήταν… Μετά από έξι μήνες ο Θεσσαλονικιός σέντερ μπακ (που αγωνίζεται τόσο ως αριστερό μπακ όσο και ως αμυντικός χαφ), έπεισε για την αξία του υπογράφοντας ημιεπαγγελματικό συμβόλαιο και πλέον συνεχίζει να παλεύει για τη συνεχή του πρόοδο στο τμήμα Primavera (δεύτερη ομάδα) των Ιταλών.

Το τμήμα U-19 της Κιέβο Βερόνα αγωνίζεται κανονικά στο πρωτάθλημα Primavera το οποίο χωρίζεται σε τρεις ομίλους και η ομάδα του Γκάρα βρίσκεται στον δεύτερο κόντρα σε Μίλαν, Ίντερ, Ουντινέζε, Μπολόνια, Κάλιαρι, Βερόνα κλπ. και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει περίφημα, αφού βρίσκεται στην 5η θέση και στοχεύει να συμμετάσχει στα play-off, διεκδικώντας το πρωτάθλημα.

Μάλιστα, την ίδια στιγμή συνεχίζει κανονικά και στο Κύπελλο Primavera, έχοντας αποκλείσει την Τερνάνα με 2-1 και είναι στο β’ γύρο.

Το βέβαιο είναι ότι ο Θωμάς Γκάρας βλέπει το μέλλον του με αισιοδοξία και παράλληλα το παράθυρο συμμετοχής στη Serie A να είναι ορθάνοιχτο. Άλλωστε, η ιστορία του μπορεί να λειτουργεί σαν «φάρος» για τους συνομηλίκους του που ονειρεύονται μια καριέρα στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x