Γενικά

Η μπάλα είναι γένους θηλυκού

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για ζωηρά κορίτσια, όχι για λεπτεπίλεπτα αγόρια.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι για ζωηρά κορίτσια,όχι για λεπτεπίλεπτα αγόρια. Η μεγάλη αυτή αγάπη,η μπάλα,δεν γνωρίζει φύλα,δεν κάνει διακρίσεις.Κι όμως,μια γυναίκα μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο και μάλιστα καλύτερα από έναν άντρα!

Εκεί έξω υπάρχουν αρκετές γυναίκες που από μικρές ερωτεύτηκαν το μαγικό αυτό άθλημα.Που πήγαιναν στο γήπεδο,όχι γιατί τους άρεσε κάποιος παίκτης,αλλά γιατί λάτρευαν το ποδόσφαιρο.Κι όταν στην κλασική ερώτηση ‘’τι είναι το οφσάιντ?’’,οχι μόνο ξέρουν να σου πουν,αλλά την ώρα που θα γίνει,θα σε εντυπωσιάσουν και θα σε αφήσουν να αναρωτιέσαι αν όντως μια γυναίκα μπορεί τελικά να γνωρίζει από ποδόσφαιρο.

Το πρώτο γυναικείο παιχνίδι ποδοσφαίρου καταγράφηκε στο Βόρειο Λονδίνο το 1895, σε μια εποχή που το γυναικείο ποδόσφαιρο συνδεόταν με φιλανθρωπικά παιχνίδια και φυσική άσκηση, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο.Έδωσε πολλές μάχες για τα δικαιώματα του. Υπήρχαν επίσης αντιδράσεις με το επιχείρημα ότι η σκληρότητα και ο τρόπος παιχνιδιού δεν ήταν πρέπουσες συμπεριφορές για κορίτσια.Ύστερα όμως από την ψηφοφορία στην ΟΥΕΦΑ, η οποία αναγνώρισε επίσημα το γυναικείο ποδόσφαιρο το 1971,οι ‘’αδύναμες’’ γυναίκες απέδειξαν ότι μπορούν!Μπορούν να γνωρίζουν από ποδόσφαιρο,αλλά και να παίζουν το ίδιο θεαματικά όπως ένας άντρας ποδοσφαιριστής.

Τρανό παράδειγμα αποτέλεσε η Ada Hegerberg,η πρώτη γυναίκα που κέρδισε την «Χρυσή Μπάλα»,δίνοντας την καλύτερη απάντηση στον σεξισμό.

inner

Η 23χρονη από τη Νορβηγία είναι ποδοσφαιρίστρια και αγωνίζεται για την γυναικεία ομάδα της Γαλλικής Λιόν. Η Ada βοήθησε την ομάδα της να κατακτήσει το Γαλλικό πρωτάθλημα καθώς και το Champions League, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό.

Η καταξίωση για εκείνη έφτασε όταν ανέβηκε στη σκηνή για την απονομή της «Χρυσής Μπάλας», που δόθηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα, ως η καλύτερη παίκτρια ποδοσφαίρου για το 2018.

inner

Ωστόσο, η όλη βραδιά επισκιάστηκε από ένα απρεπές σχόλιο του παρουσιαστή προς το πρόσωπό της.Συγκεκριμένα, ο Γάλλος παρουσιαστής, Martin Solveig, αφού της έδωσε το βραβείο, την ρώτησε αν ξέρει να χορεύει twerk.Η ταλαντούχα αθλήτρια φάνηκε να παίρνει ένα αμήχανο χαμόγελο αλλά να απαντά «Όχι».

‘’Προφανώς, περίμενα μία ερώτηση για τις ποδοσφαιρικές μου δεξιότητες, πώς αισθανόμουν που στεκόμουν εκεί με το βραβείο.Χρειάζεται να γίνει πολλή δουλειά στον χώρο των σπορ και στο πώς αντιμετωπίζονται οι γυναίκες μέσα σε αυτόν.’’

Αυτή είναι και η καλύτερη απάντηση στον σεξισμό και στον μισογυνισμό,σε αυτόν που δεν δέχεται το πολύ απλό και ξεκάθαρο «όχι» μιας γυναίκας.

Η ζωή είναι από μόνη της ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου.Δεν κάνει διακρίσεις,οι άνθρωποι κάνουν. Σου προσφέρει χαρά,συγκίνηση,απογοήτευση,πάθος,ξέσπασμα. Είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα.

Ποτέ δεν σου δίνεται ένα όνειρο χωρίς να σου δίνεται και η δύναμη να το πραγματοποιήσεις.Και οι γυναίκες απέδειξαν πόσο δυνατές είναι κι ότι η μπάλα,είναι γένους θηλυκού!

Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x