Champions League

Η Μπαρτσελόνα προσκύνησε τη Ρόμα και τον Μανωλά!

Ποδοσφαιρικό έπος! Η Ρόμα επικράτησε 3-0 στο «Ολίμπικο» και απέκλεισε την Μπάρτσα σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών, με τον Κώστα Μανωλά να σκοράρει το γκολ της μαγικής πρόκρισης.

Όταν γίνεται λόγος για ένα ποδοσφαιρικό ΕΠΟΣ, το αποψινό κατόρθωμα της Ρόμα είναι ενδεικτικό των στιγμών που μπορεί να χαρίσει το άθλημα, ειδικότερα όταν αυτό παίζεται στο υψηλότερο επίπεδο του Champions League!

Οι «τζιαλορόσι» υποχρέωσαν σε... εξαφάνιση την Μπαρτσελόνα και τον Λιονέλ Μέσι και έχοντας κορυφαίο του γηπέδου, τον Κώστα Μανωλά, επικράτησαν 3-0 και ανέτρεψαν το 4-1 της Καταλωνίας, ολοκληρώνοντας μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών, προχωρώντας στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του, βάσει και των αντιπάλων που είχε απέναντί του και ως επιστέγασμα της απόδοσής του ήρθε το γκολ στο 82', με το οποίο διαμορφώθηκε το 3-0 και η Ρόμα πήρε την πρόκριση.

Αγνώριστη η Μπαρτσελόνα και ο Μέσι, που δεν είχαν καμία κλασική ευκαιρία σε 94 λεπτά αγώνα και γυρίζει ταπεινωμένη στη Βαρκελώνη, αποτυγχάνοντας για τρίτη συνεχόμενη σεζόν να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης.

Το ματς

Αν υπήρχαν μερικοί άνθρωποι που πίστευαν στην πρόκριση της Ρόμα στα ημιτελικά, αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα, μετά το 4-1 του «Καμπ Νου», τότε αυτοί ήταν σίγουρα οι παίκτες και ο προπονητής των «τζιαλορόσι». Αυτό φάνηκε εντός αγωνιστικού χώρου, αφού οι γηπεδούχοι έκαναν -δίχως υπερβολή- τους Καταλανούς να φαίνονται σαν μικρή ομάδα, μετατρέποντας το παιχνίδι σε επιθετικό μονόλογο.

Το πάρτι για τους παίκτες του Ντι Φραντσέσκο άρχισε μόλις στο 6', όταν ο Ντε Ρόσι με μια τυπική βαθιά μπαλιά από το χώρο της μεσοαμυντικής γραμμής, βρήκε τον Έντιν Τζέκο ανάμεσα στους υπνωτισμένους Πικέ και Ουμτιτί και ο Βόσνιος με ένα απλό πλασέ άνοιξε το σκορ. Βέβαια, κανείς δεν πίστευε ότι όντως αυτό το γκολ θα έδινε σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης στους Ιταλούς.

Το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα ήταν σε άλλο... γήπεδο, φάνηκε από τις κακές εκτελέσεις φάουλ του Μέσι (10', 41'), με τον Αργεντινό να στέλνει την μπάλα στον στίβο του «Ολίμπικο», χωρίς να κινδυνεύσει στο παραμικρό ο Άλισον.

Την ίδια ώρα η Ρόμα έκανε ό,τι ήθελε στο μισό που αμυνόταν η Μπαρτσελόνα και έχανε ευκαιρίες, όταν στο 37' ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε με υπερένταση κεφαλιά του Τζέκο ενώ ο Σικ είχε κι αυτός μια πολύ καλή στιγμή, με την κεφαλιά του στο 29' να στέλνει την μπάλα δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Τερ Στέγκεν.

Στο β' μέρος όλοι ανέμεναν μια αντίδραση από τους Καταλανούς, αλλά μέχρι να έρθει αυτή, η Ρόμα συνέχιζε να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε και τελικά -απολύτως δίκαια βάσει της εικόνας- βρήκε και το δεύτερο γκολ, με τον Πικέ να υποπίπτει σε ακόμα ένα λάθος. Ο σέντερ μπακ της Μπάρτσα ανέτρεψε τον Τζέκο εντός περιοχής και στο 58' ο Ντε Ρόσι εκτός από ασίστ, πίστωσε στον εαυτό του και ένα γκολ, νικώντας τον Τερ Στέγκεν.

Η Μπαρτσελόνα δεν έλαβε ούτε σε εκείνο το σημείο τα μηνύματα που έστελνε η Ρόμα και η ροή του ματς δικαίωσε την επιμονή της Ρόμα, που ήταν η μοναδική που πίστευε στην ανατροπή. Ο Ντε Φραντσέσκο πέρασε στο ματς την αποκάλυψη της σεζόν, Ουντέρ, αλλά και τον Ελ Σαραουί και το γήπεδο είχε γείρει προς την εστία των «μπλαουγκράνα».

Η... νέμεσις ήρθε από τον Κώστα Μανωλά! Στο 82' ο κορυφαίος του γηπέδου πήρε μια εκπληκτική κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Ουντέρ, έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Τερ Στέγκεν, στέλνοντας την ομάδα του στα ημιτελικά, τη Ρώμη στους δρόμους για να ξενυχτίσει πανηγυρίζοντας και την Μπαρτσελόνα στο σπίτι της, ταπεινωμένη από έναν σοκαριστικό αποκλεισμό.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρόμα (Εουσέμπιο Ντε Φραντσέσκο): Άλισον - Μανωλάς, Φάτσιο, Ζουάν Ζεσούς - Φλορέντσι, Ντε Ρόσι, Κολάροφ, Στρούτμαν, Ναϊνγκολάν (77' Ελ Σαραουί) - Σικ (73' Τσενγκίζ Ουντέρ), Τζέκο

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Tερ Στέγκεν - Σεμέδο (85' Ντεμπελέ), Πικέ, Ουμτιτί, Ζόρντι Άλμπα - Σέρχι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (85' Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα - Μέσι, Σουάρες

Το LIVE της αναμέτρησης:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x