Stoiximan Super League

Η πίεση θα υπάρχει πάντα αλλά πρέπει να υπάρξει και υπομονή

Οι σαρωτικές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ ήταν επιβεβλημένες και από την στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πλάνο χρειάζεται και υπομονή.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο «καράβι» κι αυτό σημαίνει πως η πίεση για κατακτήσεις τίτλους, για νίκες, για επιτυχίες είναι μέρος της καθημερινότητας του συλλόγου. Σε καμιά άλλη ελληνική ομάδα δεν υπάρχει η πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό και οι απαιτήσεις είναι μεγάλες όταν κάποιος φοράει την φανέλα της ομάδας του λιμανιού.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τον προπονητή του Ολυμπιακού. Έτσι είναι τα πράγματα και πίεση υπάρχει στον κορυφαίο αθλητικό οργανισμό της χώρας από την ημέρα που ιδρύθηκε. Πίεση θα συνεχίσει να υπάρχει μόνο που θα πρέπει να τονίσουμε πως θα πρέπει να υπάρχει και υπομονή.

Και η νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει ο Ολυμπιακός από το καλοκαίρι πρέπει να στηριχθεί γιατί πολύ απλά οι ερυθρόλευκοι σχεδίασαν ένα πλάνο με σωστή ποδοσφαιρική φιλοσοφία και επιμένουν στην εφαρμογή του. Ορθώς πράττουν και αυτό πρέπει να κάνουν στο μεγάλο λιμάνι.

Εμπιστεύτηκαν έναν προπονητή, που αποδεδειγμένα έχει δουλέψει το διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα του Πειραιά και προχωρούν. Σίγουρα όλοι στο μεγάλο λιμάνι θα ήθελαν να έχει κερδίσει ο Ολυμπιακός το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά οι ερυθρόλευκοι είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά.

Και αυτό που είναι πολύ σημαντικό αφορά την υπομονή που πρέπει να υπάρχει σε ότι αφορά την δημιουργία της νέας ομάδας που δημιουργεί ο Ολυμπιακός. Οι πειραιώτες διάλεξαν το καλοκαίρι τον δύσκολο δρόμο. Ήταν όμως και σωστός.

Γιατί οι σαρωτικές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ ήταν επιβεβλημένες και από την στιγμή που ο Ολυμπιακός αποφάσισε να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πλάνο χρειάζεται και υπομονή. Η πίεση είναι πάντα εκεί, είναι παρούσα στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού. Κι έτσι πρέπει να είναι.

Αλίμονο αν στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει πίεση για νίκες και για κατακτήσεις τίτλων. Δίπλα όμως στην πίεση πρέπει να υπάρχει και υπομονή, γιατί η προσπάθεια που κάνει η ομάδα του λιμανιού στηρίζεται σε στέρεες ποδοσφαιρικές βάσεις. Είναι επίσης προφανές ότι θα υπάρξουν και μέρες που τα πράγματα δεν θα είναι ιδανικά, θα υπάρξουν και λάθη.

Δεν έχει άλλωστε βρεθεί ακόμα η ομάδα που δεν έχει κάνει λάθη. Το ζητούμενο όμως για τον Ολυμπιακό είναι να υπάρχει υπομονή και παράλληλα εμπιστοσύνη. Κι επειδή πολλά ακούγονται, ένα είναι το σίγουρο κι αυτό πρέπει να το έχουν υπόψιν τους προπονητής και παίκτες του Ολυμπιακού.

Η σεζόν δεν έχει τελειώσει και οι ερυθρόλευκοι καλούνται να συνεχίσουν την προσπάθεια. Αυτό θέλουν να βλέπουν οι φίλαθλοι των ερυθρόλευκων. Την ομάδα τους να προσπαθεί και να δίνει το 100%.

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος ακολουθούν σημαντικά παιχνίδια και θα πρέπει επίσης να σταθούμε λίγο παραπάνω και στους δύο πολύ μεγάλους αγώνες που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός για το Γιουρόπα Λιγκ.

Δύο παιχνίδια που θα κρίνουν την υπόθεση πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Και ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να κάνει το «κόλπο γκρόσο» προχωρώντας στην φάση των 32 του θεσμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x