Stoiximan Super League

Η πρώτη μέρα του Καρέρα στην ΑΕΚ

Διαβάστε τι έκανε ο Ιταλός προπονητής στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ.

Ο Μάσιμο Καρέρα άρχισε ιδανικά την καριέρα του στον πάγκο της ΑΕΚ, με τη νίκη στην Ξάνθη (0-1). Ο Ιταλός τεχνικός έκανε το 4/4 σε ντεμπούτο του σε πάγκους, αφού είχε κερδίσει στα πρώτα του ματς ως υπηρεσιακός σε Γιουβέντους και Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά και μετά την μονιμοποίησή του στον ρωσικό πάγκο.

Ο 55χρονος προπονητής έζησε έντονα το πρώτο του ματς. Ήταν διαρκώς όρθιος και έδινε συνέχεια εντολές στους παίκτες του. Ζητούσε συνεχή κίνηση και προσοχή στο ανασταλτικό κομμάτι, ενώ ακόμη και σε κάποιες κακές στιγμές τους αμέσως τους ενθάρρυνε ζητώντας τους να μην απογοητεύονται και να συνεχίσουν την προσπάθεια. Απαιτούσε να βγάζουν ένταση διαρκώς και να προσπαθούν να προωθούν την μπάλα αντί να παίζουν παράλληλα και προς τα πίσω, ενώ ήθελε από τους παίκτες του να έχουν επικοινωνία στο γήπεδο και αλληλοκαλύψεις.

Όπως φαίνεται, δίνει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της συγκέντρωσης και δεν θέλει επ ουδενί λόγο να χάνουν οι παίκτες του τον προσανατολισμό τους. Είναι ενδεικτικό πως όταν στο 85’ όλος ο πάγκος σηκώθηκε διαμαρτυρόμενος για φάουλ στον Πέτρο Μάνταλο, εκείνος γύρισε και σε πολύ αυστηρό ύφος απευθύνθηκε σε όλους λέγοντας «Καθίστε κάτω! Μην σηκωθεί ξανά κανείς για να διαμαρτυρηθεί».

Ο Καρέρα έδειξε να βρίσκεται κοντά στους ποδοσφαιριστές του. Είναι χαρακτηριστικό πως αγκάλιασε και φίλησε τον Μάρκο Λιβάγια και τον Νέλσον Ολιβέιρα κατά την αντικατάστασή τους, ενώ το ίδιο έκανε με όλους τους ποδοσφαιριστές του αλλά και τους συνεργάτες του με τη λήξη του αγώνα παροτρύνοντάς τους να χαιρετήσουν τον κόσμο και τους αντιπάλους.



Είναι προφανές πως θέλει να υπάρχει οικογενειακό κλίμα στην ομάδα, γι’ αυτό και στα αποδυτήρια αφού συνεχάρη τους παίκτες του έδωσε εντολή να ποζάρουν όλοι μαζί για μια πανηγυρική φωτογραφία. Αντιλαμβάνεται, φυσικά, πως η ΑΕΚ δεν πήρε… κανέναν τίτλο, αλλά θέλει να καλλιεργήσει ένα κλίμα ομοψυχίας και να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες του, καθώς θεωρεί πως τα προβλήματα της ομάδας δεν είναι μόνο αγωνιστικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x