Europa League

Η Σάλτσμπουργκ «πάγωσε» το «Ανοέτα»

Με γκολ στο 94’, η Σάλτσμπουργκ πήρε 2-2 στο «Ανοέτα» από τη Σοσιεδάδ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «32 του Europa League και απέκτησε ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους «16».

Σοσιεδάδ και Σάλτσμπουργκ ήρθαν ισόπαλες 2-2 στο «Ανοέτα» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «32» του Europa League, με τον Μιναμίνο να ισοφαρίζει στο 94’ για τους Αυστριακούς και να τους δίνει ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στους «16».

Οι Βάσκοι ήταν ανώτεροι, έχασαν ευκαιρίες και «ανέτρεψαν» το 0-1 σε 2-1, όμως δεν κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση της Σάλτσμπουργκ στα τελευταία λεπτά.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυνατά την αναμέτρηση και έχασαν κάποιες ευκαιρίες, όμως δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν στην αυστριακή εστία. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και αυτό φάνηκε να ευνοεί τη Σάλτσμπουργκ, με τον Οριαθάμπαλ να προσπαθεί για τους Βάσκους και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις στην εστία του Βάλκε. Όμως, ο ίδιος έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής για τη Σοσιεδάδ στο 27’, όταν, μετά από κόρνερ της Σάλτσμπουργκ, προσπάθησε να διώξει, αλλά με στραβοκλωτσιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούλι. Ο Πριέτο απάντησε με σημαντική ευκαιρία και με τη φάση του Μπαουτίστα το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-1.

Οι Ισπανοί ξεκίνησαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και έχασαν μια σημαντική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν, πιέζοντας συνεχώς την εστία του Βάλκε. Έτσι, ο Οντριοθόλα στο 57’ με εκπληκτική προσπάθεια ισοφάρισε για την ομάδα του Σαν Σεμπαστιάν. Η Σοσιεδάδ άρχισε να ανεβάζει περισσότερους παίκτες στην επίθεση και πίεζε πιο «ασφυκτικά» και, έτσι, στο 80’ ο Γιανουζάι με εκπληκτικό απευθείας χτύπημα φάουλ έφερε την «ανατροπή» και το προβάδισμα. Ο Πολωνός έχασε ευκαιρία στο 85’ να κάνει το 3-1 και η Σοσιεδάδ το «πλήρωσε», με τον Μιναμίνο να δέχεται την μπαλιά μέσα στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα τον Ρούλι στο 94’, ισοφαρίζοντας για τη Σάλτσμπουργκ.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x