Σκωτία

Η Σέλτικ πήρε το ντέρμπι με την Αμπερντίν – Κέρδισε και παρέμεινε μόνη πρώτη η Χαρτς

Με γκολ του Σινκλέρ η Σέλτικ κέρδισε το ντέρμπι της αγωνιστικής με αντίπαλο την Αμπερντίν, ενώ η Χαρτς κέρδισε την Σεντ Τζόνστον και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η Σέλτικ πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής με την Αμπερντίν, νικώντας με 1-0 στο «Σέλτικ Παρκ», επιστρέφοντας έτσι στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν ευκαιρίες αλλά να μην καταφέρνουν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο δεύτερο, οι «Κέλτες» ήταν ανώτεροι από την αντίπαλό τους και τελικά κατάφεραν να πετύχουν το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 67’ με τον Σινκλέρ αν εκμεταλλεύεται την ωραία ασίστ του Γκρίφιθς.



Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε η Χαρτς, κερδίζοντας με 2-1 στην έδρα της την Σεντ Τζόνστον. Το σκορ «άνοιξε» ο Χάρινγκ με ωραία κεφαλιά στο 25’, ενώ με ακόμη μία κεφαλιά ο Νταν έκανε το 2-0 στο 65’. Ο Κάλαχαν μείωσε για την Σεντ Τζόνστον στο 77’, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει την Χαρτς, η οποία ήταν πολύ καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.



Την πολύ καλή της πορεία συνέχισε η Κιλμάρνοκ, πετυχαίνοντας την τέταρτη φετινή της νίκη, εντός έδρας κόντρα στην Μάδεργουελ και παραμένοντας έτσι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 16’ με τον Μέιν και στο 23’ λίγο έλειψε να διπλασιάσουν και τα τέρματά τους, όταν ο ίδιος παίκτης αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι. Στη συνέχεια, η Κιλμάρνοκ πήρε την πρωτοβουλία δείχνοντάς την ανωτερότητά της. Στο 39’ ισοφάρισαν με τον Μπερκ και πήραν το προβάδισμα πριν τη λήξη του πρώτου μέρους με ωραίο σουτ του Στιούαρτ έξω από την μεγάλη περιοχή. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε από τον Μπρόφι να σκοράρει με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.



Στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας παρέμεινε η Χιμπέρνιαν, η οποία κέρδισε εκτός έδρας την Σεντ Μίρεν με 1-0. Ο Γκρέι με κεφαλιά μετά από κόρνερ έβαλε μπροστά τη Χιμπέρνιαν, η οποία θα μπορούσε να είχε διευρύνει κι άλλο τη διαφορά του σκορ, αλλά δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες και τελικά το 0-1 παρέμεινε μέχρι τέλους. Έτσι οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στο -5 από την πρωτοπόρο Χαρτς.



Η Νταντί πέτυχε την πρώτη της νίκη, μετά από έξι συνεχόμενες ήττες στο φετινό πρωτάθλημα, κερδίζοντας με 2-0 στην έδρα της Χάμιλτον. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι από την αντίπαλό τους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο όταν και πέτυχαν και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης με τον Μαντιάνγκα στο 38’. Ο ίδιος μάλιστα διαμόρφωσε και το 2-0, στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού.


Αναλυτικά η 7η αγωνιστική:
Σάββατο 29/9

Σέλτικ-Αμπερντίν 1-0
(63’ Σινκλέρ)

Χάμιλτον-Νταντί 0-2
(38’, 93' Μαντιάγκα)

Κιλμάρνοκ-Μάδεργουελ 3-1
(39’ Μπερκ, 43’ Στιούαρτ, 59’ πεν. Μπρόφι – 16’ Μέιν)

Σεντ Μίρεν-Χιμπέρνιαν 0-1
(14’ Γκρέι)

Χαρτς-Σεντ Τζόνστον 2-1
(25’ Χάρινγκ, 65’ Νταν - 77' Κάλαχαν)

Κυριακή 30/9

Λίνινγκστον-Ρέιντζερς (15:30)

Η επόμενη, 8η αγωνιστική

Σάββατο 6/10

Αμπερντίν – Σεντ Μίρεν (17:00)
Μάδεργουελ – Λίβινγκστον (17:00)
Νταντί – Κιλμάρνοκ (17:00)
Χιμπέρνιαν – Χάμιλτον (17:00)

Κυριακή 7/10

Ρέιντζερς – Χαρτς (17:00)
Σεντ Τζόνστον – Σέλτικ (17:30)

Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδήμας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x