Stoiximan Super League

Η σπάνια συνέντευξη του Μπατίστα στον ΣΠΟΡ FM 94,6 (audio/video)

Διαβάστε τα όσα είπε ο Ντανιέλ Μπατίστα στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή του Ντέμη Νικολαϊδη σε μια από τις σπάνιες φορές που έδωσε συνέντευξη.

Μετά από αρκετά χρόνια ο Ντάνιελ Μπατίστα παραχώρησε και πάλι μια συνέντευξη. Ο παλαίμαχος επιθετικός φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 από τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Αλέξη Σπυρόπουλο σε μια σπάνια συνέντευξη αλλά και συνύπαρξη στον ραδιοφωνικό «αέρα».

Ο Μπατίστα μίλησε για την κοινή θητεία του στην ΑΕΚ με τον Ντέμη Νικολαϊδη, την παρουσία του στον Ολυμπιακό, τους επιθετικούς των ερυθρολεύκων και γενικότερα αυτούς του ελληνικού πρωταθλήματος. Ξεχώρισε τον Μπεργκ, και από τους Έλληνες του «εξωτερικού» τον Κώστα Μήτρογλου.

Δείτε το βίντεο:



Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:



Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM 94,6

-για την συνύπαρξη με τον Ντέμη στο δωμάτιο και γενικότερα με άλλους συμπαίκτες στη θητεία του:
«Δεν θυμάμαι να είναι κάποιος στο δωμάτιο μαζί μου και να μην κάνει ό,τι και εγώ. Ήθελα παιδιά που θα κοιμούνται νωρίς και να μην μιλούν και πολύ τα βράδια (γέλια)»

-για την παρουσία του με τον Ντέμη στην 11άδα της ΑΕΚ:
«Θυμάμαι τότε ο Ραβούδης έψαχνε έναν να ταιριάξει μαζί μου στο 4-3-3. Κάποιος έπρεπε να παίξει στο άκρο. Αλλάζαμε θέσεις στον αγώνα. Ταιριάξαμε κάποια στιγμή και μετά παίξαμε πάρα πολύ καλά. Ήταν τρομερή χρονιά παίζαμε φανταστικά μαζί. Μετά ήρθαν οι τραυματισμοί μας. Αλλάξαμε και το σύστημα. Αλλά και πάλι ταιριάξαμε πολύ»
Είχα μαλώσει με τον Ντέμη 2-3 φορές. Αλλά μετά τα είχαμε βρει στο ημίχρονο. Ήμουν ήρεμος. Δεν μου άρεσε να ρίχνω ευθύνες στους συμπαίκτες μου. Θυμάμαι σε ένα παιχνίδι που είχαμε νευριάσει και οι δύο αλλά μετά στο ημίχρονο τα βρήκαμε. Αυτά συμβαίνουν σε μια ομάδα, σε μια οικογένεια».

-με τι ασχολείται αυτή την στιγμή:
«Έχω μια ακαδημία με περίπου 270 παιδιά. Κάνουμε καλή δουλίτσα. Και έχουμε παιδιά που έχουν φτάσει μέχρι και στην Εθνική ομάδα. Γυμνάζονται εδώ και μαθαίνουν μπάλα.
Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό. Ασχολήθηκα με αυτό, γιατί κατάλαβα ότι μπορούσα να βοηθήσω ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Καταλαβαίνω που μπορεί να βελτιωθεί ένα παιδί».

-για το γκολ που έχει πετύχει και ξεχωρίζει:
Αυτό που μου έχει μείνει περισσότερο... είναι στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό όταν είχα φύγει που είχαμε νικήσει 3-1 με την ΑΕΚ. Ήμουν πολύ χαρούμενος γιατί, εγώ βλέπετε είμαι λίγο εκδικητικός τύπος στο ποδόσφαιρο και ήθελα να αποδείξω ότι ήμουν καλύτερος από εκείνους που είχε. Δεν πέρασα καλά, μου συμπεριφέρθηκαν ως παίκτη της πλάκας. Υπήρχαν άλλοι παίκτες που δεν ήταν καλύτεροι από εμένα και τους φέρονταν ως θεούς.
Ξέρω ότι ήμουν καλός. Η Ελλάδα όμως δεν εκτιμά τα παιδιά της. Και έχω παράπονα. Και από τον Ντέμη έχω... Ήταν πρόεδρος και δεν με κάλεσε ποτέ να βοηθήσω στις ακαδημίες. Οι υπεύθυνοι σκάουτινγκ αμείβονταν με χρυσά κουτάλια και εμάς μας ήθελαν για ένα κομμάτι ψωμί. Το λέω από την άποψη της δικαιοσύνης, ως αναγνώριση. Ο Χάρης Κοπιτσής μου έλεγε τα ίδια και έχει ίδιο.
Κάποια στιγμή πήγα στην ΑΕΚ και έδειξα ότι μπορούσα να κάνω δουλειά. Με την Κ20 πήγα καλά. Δεν είναι μόνο να κερδίζει αλλά να φτιάχνεις και παίκτες για την πρώτη ομάδα.

-ποιον παίκτη που είχε στις ακαδημίες ξεχωρίζει:
«Ο Κλωναρίδης και ο Φούντας που είχα, είχαν ξεχωρίσει από την πρώτη στιγμή».

-για το ντέρμπι:
«Ένα ντέρμπι, όπως πάντα. Με ενδιαφέρον άσχετα με τη βαθμολογία. Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται περισσότερο γιατί ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και έχει και διαφορά. Θα είναι και πάλι όμως ένα σκληρό παιχνίδι. Και η ΑΕΚ έχει καλή ομάδα και καλούς παίκτες.

-για τον Ολυμπιακό και το χθεσινό παιχνίδι:
«Αυτό που είδα και χθες είναι ότι δεν έχει καλό σέντερ-φορ, έναν παίκτη που να ξεμαρκάρεται, να βοηθάει. Πολύ δύσκολα φτάνει σε θέση βολής. Δεν μ’ αρέσουν τα φορ που έχει ο Ολυμπιακός. Και ο Ιντέγε.... Δεν μπορεί να κάνει ατομική ενέργεια, να ντριμπλάρει. Δεν έχει τόσο καλούς παίκτες. Και ο Φορτούνης είναι καλός αλλά δεν είναι τόσο δυνατός. Με το παραμικρό πέφτει κάτω. Ο Τιμούρ που είχαμε εμείς δεν έπεφτε. Περνούσε παίκτες και δημιουργούσαμε εύκολα φάσεις για γκολ».

-ποιος επιθετικός στην Ελλάδα του έχει κάνει εντύπωση:
«Δεν βλέπω μεγάλους σέντερ φορ στην Ελλάδα. Ο μόνος που του βγάζω το καπέλο είναι ο Μπεργκ, αλλά και αυτός φέτος δεν είναι τόσο καλός. Ο Αθανασιάδης του ΠΑΟΚ; Καλός είναι αλλά φαίνεται ως ένα κουρασμένο παλικάρι που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του. Έχει καλά στοιχεία αλλά...

-για τον Μήτρογλου:
«Ο Κώστας μ’ αρέσει... Κάνει κίνηση χωρίς μπάλα, έχει ατομική ενέργεια, σκοράρει με το κεφάλι, με πολλούς τρόπους. Έχω μάθει ότι δεν είναι τόσο της δουλειάς βέβαια...

-για τους νεαρούς παίκτες και για την παραγωγή ταλέντων στην Ελλάδα:
«Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι γεμάτη ταλέντα, δεν βγάζουμε όμως γιατί παίζουμε μόνο με σκοπιμότητα, με τακτική να μην φάω γκολ. Πώς όμως τότε θα βγάλουμε ταλέντα. Δεν τον αφήνουμε τον παίκτη ελεύθερο να αυτοσχεδιάσει. Να κάνει ντρίπλα. Το πρώτο που λένε στους παίκτες είναι να μην χάσουν. Σε άλλες ακαδημίες στο εξωτερικό παίζουν μπάλα. Έτσι βγάζουν κεντρικούς χαφ και επιθετικούς. Εδώ μόνο πίσω...Όλοι οι προπονητές θέλουν να κερδίσουν. Εγώ πιστεύω ότι με τη δουλειά που κάνω μπορούν να βγουν παίκτες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x