Ισπανία

Η συμβουλή του Μαραντόνα που έκανε τον Μέσι μαέστρο των φάουλ (video)

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έβαλε το χεράκι του για να γίνει ο Λιονέλ Μέσι τόσο σπουδαίος εκτελεστής φάουλ.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει μετατρέψει σε… κάτι σαν πέναλτι τις εκτελέσεις φάουλ. Σκοράροντας από στημένη φάση για τρίτο σερί ματς πρωταθλήματος χάρισε χθες στην Μπαρτσελόνα τη νίκη-μισό πρωτάθλημα επί της Ατλέτικο Μαδρίτης (1-0).

Κι όμως, δεν έχουν περάσει παρά λίγα χρόνια που ο «Λέο» δεν ήταν καθόλου αποτελεσματικός σε τέτοιες εκτελέσεις. Ο άνθρωπος που φαίνεται πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μετατροπή του Αργεντινού άσου σε μαέστρο των φάουλ ήταν ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σύμφωνα με τον γυμναστή της εθνικής Αργεντινής, Φερνάντο Σινιορίνι, ήταν μετά από μια προπόνηση το 2009, όταν ο Μέσι μετά από διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες να ευστοχήσει σε φάουλ έφευγε απογοητευμένος για τα αποδυτήρια. Τότε ο Μαραντόνα έπιασε τον κατά πολλούς πλησιέστερο διάδοχό του, τον αγκάλιασε και του έδωσε κάποιες πολύτιμες συμβουλές.

«Άκουσέ με, όταν χτυπήσεις την μπάλα, μην απομακρύνεις το πόδι σου γρήγορα. Αν το κάνεις, η μπάλα δεν θα γνωρίζει τι θέλεις να κάνει», ήταν τα λόγια του Μαραντόνα στον Μέσι όπως τα μετέφερε ο Σινιορίνι.

Και φαίνεται πως έπιασαν τόπο, καθώς ο Μέσι πλέον μετρά 39 γκολ με εκτελέσεις φάουλ από τα 600 που έχει πετύχει στην καριέρα του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x