Ελλάδα

Η ταυτότητα και η δυσκολία της Εθνικής

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος στέκεται μέσω του sport-fm.gr σε πράγματα που θα βοηθήσουν την Εθνική να καταλάβει τον δρόμο στον οποίο θα βαδίσει στην προσπάθεια για πρόκριση στο Euro 2020.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η εθνική μας ομάδα αντιμετώπισε χθες την Ελβετία, μια ομάδα η οποία θα παίξει σε λίγους μήνες στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παρακολουθώντας κάποιος το ματς στο ΟΑΚΑ μπορεί να σταθεί σε συγκεκριμένα πράγματα που μας βοηθούν να καταλάβουμε τον δρόμο στον οποίο θα βαδίσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στην προσπάθεια για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020.

Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να επισημανθεί ότι η αντίπαλος μας έδειξε να είναι σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας κι αυτό είναι λογικό απ΄ την στιγμή που οι Ελβετοί θα παίξουν στο Μουντιάλ. Είναι μια ομάδα που έχει μπει πλέον στην τελική φάση της προετοιμασίας της για την συμμετοχή της στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε ότι αφορά την εικόνα της δικής μας ομάδας, είναι σαφές ότι θα προχωρήσουμε με βάση την φιλοσοφία που έχουμε εδώ και χρόνια. Δίνοντας βάρος στην αμυντική μας λειτουργία και με κύριο στόχο να διατηρήσουμε μια συμπαγή αμυντική γραμμή.

Η ταυτότητα μας παραμένει αυτή αλλά το θέμα είναι πως η ομάδα μας δείχνει να αντιμετωπίζει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που έχει να κάνει με την δημιουργία και κατ' επέκταση με το σκοράρισμα. Ασφαλώς και είναι πολύ σημαντικό να έχουμε μια καλή άμυνα, είναι μεγάλη υπόθεση να μπλοκάρει μια ομάδα το παιχνίδι του αντιπάλου της. Ωστόσο υπάρχουν και παιχνίδια στα οποία η άμυνα θα είναι σε δεύτερο πλάνο. Πρόκειται για εκείνα τα ματς στα οποία η δική μας ομάδα θα πρέπει να δημιουργήσει για να διασπάσει μια κλειστή άμυνα.

Στο χθεσινό παιχνίδι με τους Ελβετούς φάνηκε πως εκεί υπάρχει θέμα. Και είναι ένα θέμα στο οποίο δεν φαίνεται εύκολο να το αντιμετωπίσει ο Σκίμπε. Διακρίνει εύκολα κάποιος ότι η στόχευση των αντιπάλων μας είναι η εξουδετέρωση του Φορτούνη προκειμένου να βραχυκυκλώσει το παιχνίδι της ομάδας μας ομάδας κι αυτό έκαναν και οι Ελβετοί. Εδώ λοιπόν είναι και το μεγάλο ζήτημα για την εθνική μας, αν μπορεί να βρει τον τρόπο για να δημιουργήσει ένα νέο πεδίο δημιουργίας παιχνιδιού.

Δεν είναι εύκολο να το πετύχει ωστόσο δεν είναι και αδύνατον. Για να επιτευχθεί όμως ένα διαφορετικό πλάνο χρειάζεται να δουλέψει η ομάδα στα φιλικά παιχνίδια πάνω σε μια διαφορετική βάση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα πρέπει ν' αφήσουμε πίσω την αμυντική μας λειτουργία. Την αμυντική μας λειτουργία θα πρέπει να την διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα και είναι μεγάλη υπόθεση που για τον συγκεκριμένο σκοπό υπάρχουν πολλές καλές επιλογές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x