Europa League

Τέλεια εκδίκηση και πρόκριση για τη Λουντογκόρετς επί της Φερεντσβάρος

Τον αποκλεισμό στους προκριματικούς του Champions League ξεπλήρωσαν οι Βούλγαροι στους Ούγγρους μετά την ισοπαλία (1-1) που σήμανε την πρόκρισή τους στους «32» του Europa League.

Στον 8ο όμιλο, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον «τελικό» πρόκρισης μεταξύ Λουντογκόρετς και Φερεντσβάρος, αφού η πρώτη και η τέταρτη θέση ήταν κατειλημμένες από Εσπανιόλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα. Οι Ούγγροι είχαν αποκλείσει τους Βούλγαρους στον πρώτο προκριματικό του Champions League, αλλά τώρα οι δεύτεροι ήταν εκείνοι που πήραν το εισιτήριο για τους «32» του Europa League μετά την μεταξύ τους ισοπαλία με 1-1, ακολουθώντας την Εσπανιόλ, η οποία γνώρισε αδιάφορη ήττα (0-1) από την ΤΣΣΚΑ.

Στο Ραζγκράντ της Βουλγαρίας, οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ επιθετικά στη μάχη της πρόκρισης, φτάνοντας αμφότερες με αξιώσεις στην περιοχή του αντιπάλου. Αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ ήταν η Λουντογκόρετς στο 24΄, με όμορφο πλασέ του Λουκόκι από ασίστ του Μαρσελίνιο. Μετά το εις βάρος της γκολ η Φερεντσβάρος ανέλαβε την κατοχή της μπάλας, αλλά παρά την πίεσή της δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ μέχρι την ανάπαυλα. Στο δεύτερο μέρος οι Ούγγροι εξακολούθησαν να παλεύουν για τη μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν έγκαιρα σε κάποιο γκολ που θα έβαζε «φωτιά» στη διεκδίκηση της πρόκρισης, παρά μόνο στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Σίγκνεβιτς.

Στην Καταλονία, το ματς μεταξύ Εσπανιόλ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού οι δυο ομάδες είχαν εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία στους ομίλους, με τους Ισπανούς να έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση, ενώ τους Ρώσους να μένουν στην τελευταία. Παρά ταύτα, το τρίποντο της… τιμής το πήραν οι φιλοξενούμενοι με 1-0, υποχρεώνοντας παράλληλα την Εσπανιόλ στην πρώτη της ήττα στο Europa League μετά από 26 αγώνες. Το γκολ της νίκης για την ΤΣΣΚΑ σημειώθηκε από τον Βλάσιτς στο 84΄.

Τα αποτελέσματα του 8ου ομίλου:

Εσπανιόλ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 0 - 1
(Βλάσιτς 84΄)

Λουντογκόρετς - Φερεντσβάρος 1 - 1
(Λουκόκι 24΄/Σίγκνεβιτς 90+5΄)

Η βαθμολογία:
1.Εσπανιόλ 11 (12-4)
2.Λουντογκόρετς 8 (10-10)
3.Φερεντσβάρος 7 (5-7)
4.ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5 (3-9)

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x