Γαλλία

«Βόμβα» μεγατόνων: Μια… Σαμπλί πέταξε εκτός το Στρασβούργο και προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου!

Από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στον θεσμό!

Οι… μερακλήδες πότες θα γνωρίζουν πως στο γραφικό χωριό Σαμπλί, λίγα, μόλις, χιλιόμετρα βορειότερα του Παρισιού, παράγεται το πιο φημισμένο, ίσως, και ισχυρό brand λευκού γαλλικού κρασιού: το Chablis.

Πλέον, όμως, υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός λόγος, για να μάθει κάποιος αυτό το μικρό μέρος: Η ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα, που πραγματοποίησε έναν αληθινό άθλο, σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις όλων των εποχών στο γαλλικό Κύπελλο!

Η άσημη Σαμπλί, λοιπόν, με ένα γκολ κάποιου… ήρωα Λασανά Ντουκούρ, στο 83ο λεπτό, επικράτησε 1-0 του Στρασβούργου και προκρίθηκε μέσα σε μία… τρέλα πανηγυρισμών στα ημιτελικά της διοργάνωσης, για πρώτη -προφανώς- φορά στην 29χρονη ιστορία της!

Μιλάμε για μία ομάδα που, όχι απλά αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, αλλά «μάχεται» για την αποφυγή του υποβιβασμού και πέταξε εκτός έναν «σαλονάτο» αντίπαλο!

Κάποιοι, πάντως, θα θυμούνται πως στο περσινό Κύπελλο, περίπου την ίδια περίοδο, η Σαμπλί κόντεψε να αποκλείσει τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Μονακό, που χρειάστηκε την παράταση για να περάσει, τελικά, στους «16».





Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x